• Reklam
  • Reklam
Reklam

ERGÜN; "9 MAYIS TÜRK’ÜN KURTULUŞ DESTANIDIR"

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

ERGÜN; "9 MAYIS TÜRK’ÜN KURTULUŞ DESTANIDIR"

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

ERGÜN;
Editor: Turgutlu Manşet
18 Mayıs 2019 - 18:49

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkmasıyla başlayan milli mücadelenin 100’üncü yılını kutlamanın coşkusunu yaşadıklarını belirten Başkan Ergün, bu bayramın Türk milletinin yüzyıllarca unutulmayacak kurtuluş destanı olduğunu vurguladı.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajı şöyle: “Sevr Antlaşması’nın ardından emperyalist güçler kağıt üzerinde ülkemizi bölüp parçalamak için harekete geçti. Kutsal vatan toprağı doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine İngiliz’in, Yunan’ın, Fransız’ın, İtalyan’ın, Amerikan’ın işgaliyle karşı karşıya kaldı. Kuva-yı Milliye öncülüğünde yerel direnişler olsa da, halk ümitsiz ve çaresizdi. Ancak vatanın bağrından yetişen bir yiğit, “Geldikleri gibi giderler” diyerek, milli mücadeleyi başlatmak üzere, 100 yıl önce bugün Samsun’a çıktı. Direnişi tek vücut haline getirmek, işgal kuvvetlerine karşı güçlü bir başkaldırı başlatmak amacıyla Amasya Genelgesi, Erzurum ve Sivas kongrelerini düzenleyen büyük dahi Mustafa Kemal Atatürk, Türk’ün kurtuluş meşalesinin kıvılcımını yaktı. Bu kıvılcım kısa sürede büyük bir yangına dönüşerek, işgalci hainleri kavuran bir kor haline geldi. 19 Mayıs 1919’da başlayan bu kutlu mücadele 26 Ağustos 1922’de Büyük Taarruz ile sonuçlandı ve büyük Türk milleti 30 Ağustos 1922’de zaferini ilan ederek, Türk’ün hiçbir boyunduruk altına girmeyeceğini bir kez daha dosta düşmana gösterdi. Türkiye Cumhuriyeti’nin dönüm noktası olan 19 Mayıs tarihini Büyük Atatürk, Türk gençliğine bayram olarak armağan etti. Bu kutlu bayramın, bu kutlu ve kutsal mücadelenin 100’üncü yılını kutlarken, bu toprakların nasıl ve ne şekilde kazanıldığını çocuklarımıza en iyi şekilde anlatmamız gerektiğine inanıyorum. Çünkü geçmişinden ders almayan milletlerin geleceğe güvenle bakabilmeleri mümkün değildir. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anlamak, yaşadıklarını ve fikirlerini bilmek, atalarımızın zorluklar içinde bizlere miras bıraktığı bu toprakları sevmek ve ülkemiz için üretmek noktasında çalışmalıyız. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında yaşanan zorlukları her zaman göz önünde tutarak, 19 Mayıs’ları Atatürk’ün emanetine daima sahip çıkarak kutlamalıyız. Bu duygularla Milli Mücadelemizin 100’üncü yılını kutluyor; başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu vatan için canlarını ve kanlarını seve seve feda eden aziz atalarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Ne mutlu Türküm diyene.”