• Reklam
  • Reklam
Reklam

EMLAKÇILARDAN YENİ DÜZENLEME, 3 BİN TL CEZASI VAR

EMLAKÇILARDAN YENİ DÜZENLEME, 3 BİN TL CEZASI VAR

EMLAKÇILARDAN YENİ DÜZENLEME, 3 BİN TL CEZASI VAR
Editor: Turgutlu Manşet
31 Ocak 2020 - 13:40

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde yetki belgesine sahip olan Emlakçılara yönelik olarak toplantı düzenlendi. Yetki belgesi ve oda kaydı olmadan emlakçılık yada aracılık yapan kişilere 3 bin TL para cezası kesilecek.
Turgutlu Tenekeciler Odası, Turgutlu Marangozlar Odası ve Turgutlu Kahveciler Odasına kayıtlı olup yetki belgesi almış olan emlakçılara yönelik olarak bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 
Vergi kaydı, oda kaydı olan yetki belgesi almamış üyelerin 31 Ağustos 2020 tarihine kadar yetki belgelerini almaları konusunda uyarının yapıldığı toplantıda, 5 Haziran 2018 tarih 30442 sayılı Resmi Gazetede Yayınlanan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik gereği yetki Belgesini kanunda belirtilen süre içerisinde almayan işletmeler hakkında idari yaptırımların uygulanacağı duyuruldu.
Öte yandan kayıt dışı ve ayakçı olarak çalışan, emlakçılık mesleği dışında mesleklerle iştigal eden ama işyerlerinin camlarına satılık, kiralık yazısı asan ve alım satıma aracılık eden kişiler hakkında yetkili idareler tarafından davranış kurallarına ve yapılan düzenlemelere aykırı hareket etmekten dolayı üç bin Türk lirası, idari para cezası kesileceği belirtildi.