• Reklam
  • Reklam
Reklam

EGEUMUT HASTANESİ'NDEN 'SAĞLIK ELİMİZDE' EĞİTİMİ

EGEUMUT HASTANESİ'NDEN 'SAĞLIK ELİMİZDE' EĞİTİMİ

EGEUMUT HASTANESİ'NDEN 'SAĞLIK ELİMİZDE' EĞİTİMİ
Editor: Turgutlu Manşet
07 Aralık 2019 - 13:13

Çocuklara el hijyeni bilincini aşılamak adına harekete geçen Egeumut Hastanesi ‘’Sağlık Elimizde’’ eğitimleri kapsamında dün Kocatürk Okulları Kemalpaşa Kampüsünde öğrencilerle bir araya geldi. Enfeksiyon ve bulaşıcı hastalıklara dikkat çekmek için başlatılan eğitimde uzmanlar çocuklara, kişinin günlük yaşamında çevresiyle her türlü ilişkisini sağlayan ellerin doğru yıkanmadığında mikroorganizmaların taşıyıcısı olduğunu anlattı.
Doğru El Yıkama Alışkanlığı Erken Yaşta Kazanılmalı
Okulların bakteri oluşumu ve yayılımı için uygun ortamlar olduğuna dikkat çeken Hastanemiz Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Kadriye Baytur, “Çocuklarımız, hasta olmaları halinde gelişimsel ve akademik olarak da olumsuz yönde etkileniyor. Çocukların ellerini doğru yıkamaları hastalık oluşumu riskini 10 kata kadar azaltabiliyor. Onların, el yıkama alışkanlığını erken yaşta kazanmaları ve ömürleri boyunca sürdürmeleri, toplumsal hijyenin sağlanması açısından da çok önemli” diye konuştu.
Sağlıklı nesillerin gelişimine eğitimle katkı sağlamayı hedefleyen ‘’Sağlık Elimizde’’ çalışmaları eğitim/öğretim dönemi boyunca çeşitli okullarda devam edecek.