• Reklam
  • Reklam
Reklam
Reklam

ECZACILAR ODA TEMSİLCİSİ'NDEN TURGUTLU BELEDİYESİNE TEPKİ

ECZACILAR ODA TEMSİLCİSİ'NDEN TURGUTLU BELEDİYESİNE TEPKİ

ECZACILAR ODA TEMSİLCİSİ'NDEN TURGUTLU BELEDİYESİNE TEPKİ
Editor: Turgutlu Manşet
30 Nisan 2020 - 15:32

Manisa Eczacı Odası Turgutlu İlçe Temsilcisi ve aynı zamanda Turgutlu Belediyesi BBP Şehir meclis üyesi olan eczacı İhsan Tuğrul Yüksel, Turgutlu Belediyesine işyerlerinin dezenfekte edilmemesi konusunda sitem etti ve bir basın açıklaması yayınladı.
Korona virüs salgını nedeniyle Turgutlu Belediyesi kentin kamu kurum ve kuruluşlarını ile bir çok noktayı dezenfekte ederken eczanelerin talebine olumsuz yanıt verdiği ifade eden 29.Bölge Manisa Eczacı Odası Turgutlu İlçe temsilcisi İhsan Tuğrul Yüksel bir basın açıklaması yayınladı.
Yüksel açıklamasında; "Muhterem Turgutlulular; Biz Eczacılar olarak gece-gündüz demeden halka hizmeti kendimize görev bilmiş, bu ülküde cansiperane çalışan 1.Basamak Sağlık Çalışanlarıyız. Covid-19 ile mücadelede Turgutlu Belediye Başkan Yardımcılarını arayarak eczanelerimizi ilaçlatmak için sözlü talepte bulunmama rağmen kendilerinden her defasında olumsuz dönüşler aldım. Sonrasında Turgutlu Belediyesine yazılı olarak yaptığım müracaatın akabinde diğer Belediye Başkan Yardımcısı imzasıyla tekrardan olumsuz cevap gelmiştir. Talebimizin yanı sırası ilimizdeki diğer bir çok ilçede belediyeler eczanelerde dezenfekte işlemleri yapmışlar ve sağlık hizmeti sunan eczacıları yalnız bırakmamışlardır. Bu talebimiz keyfi talep değildir. Her ne kadar özel işletmeler de olsak sağlık hizmetlerinde 1.basamakta yer alıyoruz ve kamu görevi icra ediyoruz. Hem eczanelerdeki sağlık çalışanlarına hem de vatandaşlarımıza yönelik yararlı olacak bu işlemin olumsuz cevapla sonuçlanması bizleri üzmüştür. Sayın Belediye Başkanımızdan Can Dostlarımız Sokak Hayvanlarına göstermiş olduğu ilginin en az o kadarını beklerdik. Ancak kimin neye ne kadar değer gösterdiği aşikardır” ifadelerini kullandı.