• Reklam
  • Reklam
Reklam

DÜNYA'NIN EN BÜYÜĞÜ TURGUTLU'DA

DÜNYA'NIN EN BÜYÜĞÜ TURGUTLU'DA

DÜNYA'NIN EN BÜYÜĞÜ TURGUTLU'DA
Editor: Turgutlu Manşet
02 Aralık 2019 - 12:09

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk; "Sağladığı istihdam ve ekonomimize sunduğu katkıdan dolayı Turgutlu’da böyle bir fabrikanın var olması bizleri mutlu ediyor, büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu başarıda emeği geçen herkesi kutluyorum”
Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Turgutlu İlçesinde faaliyet gösteren Dünya’nın en büyük kekik işleme tesislerine sahip Kütaş Tarım Ürünleri İşletmesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen ziyarette İl Müdürü Öztürk’e Turgutlu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Musa Çallı eşlik etti.
Tesisleri gezen İl Müdürü Öztürk’e, İşletme Müdürü Cemal Ceviz tarafından üretim faaliyetine ilişkin bilgiler verildi.
İncelemeler sonrasında duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Müdürü Metin Öztürk; “5 bin tonun üzerinde kekiğin işlendiği tesis sadece üretim anlamında değil, 44.000 metrekarelik ürün işleme sahası ile de dünyanın en büyüğü olma özelliğini taşıyor. Tesislerde baharat ürünleri, kekik, adaçayı ve biberiye üretimi gerçekleştiriliyor. Kekik, biberiye ve adaçayıyla birlikte 7 bin tonun üzerinde ürün dünyanın pek çok ilkesine ihraç ediliyor. ABD, Kanada, Güney Afrika, Çin, Japonya, Malezya, Hindistan, Uzak Doğu Ülkeleri ve Avrupa dahil pek çok ülkeye ihracat gerçekleştiriliyor. Bu durum Manisamız ve Ülkemiz adına gurur verici bir tablo. Sağladığı istihdam ve ekonomimize sunduğu katkıdan dolayı Turgutlu’da böyle bir fabrikanın var olması bizleri mutlu ediyor, büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu başarıda emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi
Fabrika çalışanları ile de bir süre sohbet eden Metin Öztürk, İşletme Müdürü Cemal Ceviz’e teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.