• Reklam
  • Reklam
Reklam

DERE YATAKLARINDAN 660 BİN TON ÇÖP ÇIKARILDI

DERE YATAKLARINDAN 660 BİN TON ÇÖP ÇIKARILDI

DERE YATAKLARINDAN 660 BİN TON ÇÖP ÇIKARILDI
Editor: Turgutlu Manşet
01 Aralık 2019 - 18:29

MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa il genelinde yaptığı dere temizlik çalışmaları ile 660 bin ton çöpün yanı sıra dere yataklarında biriken kum ve çakılı dere yataklarından uzaklaştırdı. Bugüne kadar 542 kilometre dere temizlik çalışması gerçekleştirdiklerini ifade eden MASKİ Genel Müdürü Şehnaz Başaran, vatandaşları su taşkınlarından koruduklarını, can ve mal kayıplarının önüne geçtiklerini söyledi.
Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, dere yataklarının Manisalılara tehlike yaşatmaması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, il genelinde gerçekleştirdiği dere temizlik çalışmaları ile taşkın sorunlarına son verdi. Derelerde yapılan çalışmalar sonrasında 660 bin ton çöp, dere yataklarında biriken kum ve çakıl toplanarak, Büyükşehir Belediyesi’nin katı atık toplama noktalarına taşındı. 542 kilometre dere temizlik çalışması gerçekleştiren MASKİ ekipleri, 26 bin 400 kamyon malzemeyi dere yataklarından uzaklaştırdı. Yürütülen çalışmalarla birlikte vatandaşın can ve mal güvenliği MASKİ’yle koruma altına alındı.
“Dere yataklarını güvenli hale getiriyoruz”
MASKİ Genel Müdürü Şehnaz Başaran, il genelinde yürüttükleri dere temizlik çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatları doğrultusunda dere yataklarını güvenli hale getirmek için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyor. Toplamda 660 bin ton atık malzemeyi çıkardığımız derelerde taşkın sıkıntısına son verdik. Şu ana kadar ekiplerimiz 542 kilometre dere temizlik çalışması gerçekleştirdi. Şehirlerimizde maalesef ki yaşanan kontrolsüz büyüme nedeniyle birçok yerleşim alanı dere yatakları üzerine kurulu. Bu dereler temizlenmez ise, yağışlı havalarda yaşanabilecek taşkınlar istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Biz de bu doğrultudan hareketle dere yataklarını güvenli hale getirmek için çalışıyoruz. Hız kesmeden de dere yataklarını temizlemeye devam edeceğiz” dedi.