• Reklam
  • Reklam
Reklam

CÜNEYT BİÇER İLK YARIYI DEĞERLENDİRDİ

CÜNEYT BİÇER İLK YARIYI DEĞERLENDİRDİ

CÜNEYT BİÇER İLK YARIYI DEĞERLENDİRDİ
Editor: Turgutlu Manşet
17 Aralık 2019 - 18:20

TFF 3. Lig 2. Grupta devreyi 30 puanla 3. sırada tamamlayan Turgutluspor'da teknik direktör Cüneyt Biçer ilk yarı değerlendirmesinde bulundu.
Cüneyt Biçer; Sezon başında alt yapıdan gelen genç oyuncularla birlikte 16 oyuncu transfer ettiklerini ve ilk üç içerisinde yer alma hedeflerine ulaştıklarını söyledi.
İlk yarı ilk üç içerisinde kalıp 2019-2020 sezonunu şampiyonluk yada play of yoluyla bir şekilde üst lige yükselerek tamamlamayı istediklerini belirten Biçer; "Bildiğiniz gibi 5-6 hafta önce iki oyuncumuzla yollarımızı ayırmıştık, 23 oyuncumuzla ilk yarıyı tamamladık. 21 oyuncumuz ilk yarıda sahada aktif olarak görev yaptı. 16 Maç boyunca genç oyuncularımıza onlar ihtiyaç duyduğumuz oranda hem kupada hem ligde yer verdik ve istediklerimizi aldık diyebiliriz. Genç oyuncularımız bizim için çok önemli onlar hata da yapacaklar, faydalı da olacaklar ama bir şekilde bizimle ilerleyecekler. Evet 16 maç oynadık 9 galibiyet 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldık. Attığımız 26 golle ligin en çok gol atan ikinci takımı pozisyonundayız, yenilen 15 gol ile de en az gol yiyen 4. takım pozisyonundayız ama bu açıkçası beni rahatsız etti, çünkü bu kadar gol yiyecek bir takım yapısına sahip değiliz.
İlk yarı itibariyle genel performans olarak oyuncu arkadaşlarımızın performansından memnunum. Bir kaç arkadaşın performansının daha iyi olması gerektiğini düşünüyoruz. Bunlar içinde çaba harcıyoruz ve daha iyi nasıl oluruz diye çalışıyoruz.
Oyun bizim için çok değerli, Türkiye'de her şey skor üzerinden değerlendiriliyor, yani skor iyiyse oyuna kimse bakmıyor. Ama biz daha fazla oyunun göz önünde olması gerektiğine inanıyoruz. Çünkü eğer yapılanıyor isek oyun şablonu oyun kültürü oturtulması gerekiyor.
Bizim yapmak istediğimiz sonuca varacak pas üzerine kurulu bir oyun. Tabii bu çok kolay olmuyor, özellikle 3. Ligde rakiplerinde buna çok müsaade etmediğini  söyleyebiliriz. Biz genel anlamda oyun oynayarak kazanma taraftarıyız, yapımız bu şekilde.
Şimdi önümüzde ikinci devre var, bizim hedefimiz sezonu bugün ki yerimizden daha üstte bitirmek. Tabii bu bizi nereye getirir onu süreç gösterecek. Bunun için ihtiyaçlarımız olacak, oyuncu sayımızda eksiklik var. Bunu devre arasında tamamlayacağız. Tabi bunu da bir program içerisinde hem kulübün ekonomik yapısı hem de ilk yarı yapılan transfer politikasını bozmadan yapmak istiyoruz. Tercihimiz genç oyunculardan yana olacak diye düşünüyoruz. Buna göre bizim düşündüğümüz genç oyuncular var. Bu süreçte tabi alt yapıdan U19 ve U16-U17 takımlarında kampa katmak istediğimiz gençlerimiz var.
Sonuçta baktığımız zaman biz teknik ekip olarak ilk günden bu yana yaptığımız işten bulunduğumuz konumdan memnunuz. "şeklinde konuştu.
Takviye Yapılacak, Kamp Turgutlu'da
Soru üzerine 4-5 noktaya transfer yapacaklarını belirten teknik direktör Cüneyt Biçer; "Özellikle savunmaya stoper bölgesine, sol bek ihtiyacımız olacak, orta alanda oynayacak 4-5 oyuncu takviye yapmayı planlıyoruz. Ama tabi bu bunla kısıtlı değil, az önce dediğim gibi bizim istediğimiz yapıda genç, geleceğe dönük oyuncu yakalarsam sayı hiç önemli değil, alabildiğimiz kadar alırız.
Devre arası kampını Turgutlu'da yapacağız. Ben şöyle bakıyorum, devre arası hazırlıkta iklim çok önemli, beslenme ve saha çok önemli. Şimdi biz burada Turgutlu'da üçüne de aşağı yukarı sahibiz. Bugün bir devre arası kampı en kötü 100 bin TL. Bunu orada harcayacağımıza kulüp içerisinde başka şekilde kullanabiliriz diye düşündük. Ne yemek konusunda ne beslenme konusunda hiç bir sıkıntı yok. İnşallah tüm hazırlıklarımızı tamamlamış bir şekilde ikinci devreye başlayacağız." Dedi.