• Reklam
  • Reklam
Reklam

CUMHURİYET'İN 96. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

CUMHURİYET'İN 96. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

CUMHURİYET'İN 96. YILI COŞKUYLA KUTLANDI
Editor: Turgutlu Manşet
29 Ekim 2019 - 13:24

Turgutlu'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı.
15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı'nda gerçekleştirilen kutlamalar, Kaymakam Ali Yılmaz, Belediye Başkanı Çetin Akın ve Garnizon Komutanı Albay Kenan Peşternik’in halkı selamlayarak bayramlarını kutlamasıyla başladı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın ardından Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
Törende öğrencilerin şiir okumasının ardından, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen sportif faaliyetlerde başarılı olan ödülleri verildi.
Kutlamalar da öğrenciler tarafından Kurtuluş Savaşı canlandırılmasının ardından, halk oyunları gösterisi ve kortej yürüyüşü ile tören sona sona erdi.
Kortej yürüyüşünde, Mustafa Kemal Atatürk'e benzerliği ile tanınan tiyatro ve sinema oyuncusu  Göksel Kaya'da yer aldı.
Törene, Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz, Belediye Başkanı Çetin Akın, Garnizon Komutanı Albay Kenan Peşternik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Halim Karaer, İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Balaban, Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, AK Parti İlçe Başkanı Kazım Dilek, CHP İlçe Başkanı Orhan Eratıcı, MHP İlçe Başkanı Gürhan Bostan, sivil toplum kuruluşları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.