• Reklam
  • Reklam
Reklam
Reklam

ÇİPLİ T.C. KİMLİK KARTLARINDA YENİ DÖNEM BAŞLADI

ÇİPLİ T.C. KİMLİK KARTLARINDA YENİ DÖNEM BAŞLADI

ÇİPLİ T.C. KİMLİK KARTLARINDA YENİ DÖNEM BAŞLADI
Editor: Turgutlu Manşet
05 Ekim 2020 - 19:22 - Güncelleme: 05 Ekim 2020 - 19:27

Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce yürütülen “Hayat Kimliğinle Kolay” projesinin ilk adımını oluşturan sürücü belgesi bilgilerinin T.C. Kimlik Kartına yüklenmesi işlemini yaptırdı.
Turgutlu İlçe Nüfus Müdürlüğünü ziyaret ederek “Hayat Kimliğinle Kolay” projesiyle ilgili bilgi alan Kaymakam Yılmaz daha sonra sürücü belgesi ile kimlik kartını birleştirme işlemini gerçekleştirdi.
Projenin vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacağını belirten Kaymakam Yılmaz, “Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen bu proje vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırma adına atılmış önemli adımlardan bir tanesidir.  Bu proje sayesinde artık sürüce belgesini taşıma zorunluluğu kalkmıştır. Uygulamanın ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
21.09.2020 tarihi itibariyle hayata geçirilen “Hayat Kimliğinle Kolay” projesi kapsamında yeni nesil sürücü belgeleri, Türkiye genelinde Alo 199 çağrı merkezi ve randevu.nvi.gov.tr adresinden alınacak randevuyla birlikte, tüm nüfus müdürlüklerinde T.C. Kimlik Kartına aktarılacak. Bu hizmetten herhangi bir ücret alınmayacak.