• Reklam
  • Reklam
Reklam

CHP’Lİ ERATICI’DAN BASIN AÇIKLAMASI

Eratıcı; “her türlü şiddet, kin, nefret ve saldırganlık söylemlerinin karşısında dimdik durmaya devam edeceğiz”

CHP’Lİ ERATICI’DAN BASIN AÇIKLAMASI

Eratıcı; “her türlü şiddet, kin, nefret ve saldırganlık söylemlerinin karşısında dimdik durmaya devam edeceğiz”

CHP’Lİ ERATICI’DAN BASIN AÇIKLAMASI
Editor: Turgutlu Manşet
30 Temmuz 2019 - 18:48

Geçtiğimiz hafta Turgutlulu avukat Mehmet Demirlek’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sosyal medya üzerinde hakaret etmesinden dolayı AK Parti Manisa İl Başkanlığı ve Turgutlu İlçe Başkanlığı ortak bir basın açıklaması yapmıştı.
Yapılan basın açıklamasında küfür ve hakaret söylemlerinin kınandığı ifade edilirken CHP İl Başkanlığı avukat Mehmet Demirlek için ihraç sürecini başlatmıştı.
Basın açıklamasının yapıldığı anda bir şahsın olaylara yönelik olarak  "Herkes haddini bilecek, bilmezse kellesini keseriz” söylemleri Turgutlu’da çok konuşulmuştu. Provokasyona açık bu söylem sonrası CHP Turgutlu İlçe Başkan Orhan Eratıcı yazılı bir basın açıklaması yaptı. Eratıcı;” Akp İlçe Başkanlığı Işid kafası taşıyan bu hadsizi hala bünyesinde tutmakta mıdır? vatanı terk etmeli, o çok özlemini duyduğu şeriat sistemiyle yönetilen ülkelerde yaşamalıdır. Işid kafası taşıyan bu kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağımızın, adli sürecin ve partisi tarafından uygulanacak yaptırımların takipçisi olacağımızın ve CHP olarak, kimden gelirse gelsin, kime yapılırsa yapılsın, her türlü şiddet, kin, nefret ve saldırganlık söylemlerinin karşısında dimdik durmaya devam edeceğimizin bilinmesini isteriz” ifadelerini kullandı.
CHP olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını ve ihraç sürecinin başlatıldığı ifade eden Orhan Eratıcı;”CHP olarak her türlü kin ve nefret söylemlerinin karşısında olduğumuzu,bu söylemlerin kimden gelirse gelsin kabul edilemeyeceğini her fırsatta dile getiriyoruz. Aldığımız tedbirlerle de fikrimizin ve zikrimizin farklı olmadığı herkesçe görülmektedir. Seçim sürecinde söylemleriyle toplumu ayrıştırmaya çalışan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da, ilçe başkanlarını da, milletvekillerini de her çıktığımız platformda kınadık ve dillerinin doğru bir dil olmadığını haykırdık. Netice itibariyle, Turgutlu halkı barıştan yana kardeşlikten yana birlik ve beraberlikten yana olduğunu göstermiş ve CHP adayına oyunu vermiştir. Sonuç ortadadır. Kasaba halkı, kardeşlik istiyor, birlik istiyor, beraberlik istiyor, hep birlikte kardeşçe yaşamak istiyor.  25 Temmuz 2019 tarihinde AKP Turgutlu İlçe Teşkilatı tarafından yapılan basın açıklaması esnasında orada bulunan kendini bilmez birkaç kişi, CHP Turgutlu İlçe Başkanlığı olarak paylaşımları dolayısıyla disiplin kurulan sevkettiğimiz, Akp İlçe Teşkilatı tarafından da hakkında savcılığı suç duyurusunda bulunulan Av.Mehmet Demirlek’e hitaben ‘Haddini bilsin bundan sonra haddini, haddini bilmezse kellesini keseriz o adamın’ şeklinde kesinlikle kabul edilemeyecek bir söylem içerisine girmiştir. Bu kendini bilmez kişi bu cesareti kimden almaktadır? Hangi güçler bu densizin arkasında durmaktadır? Akp İlçe Başkanlığı Işid kafası taşıyan bu hadsizi hala bünyesinde tutmakta mıdır?  Bu memlekette her ne kadar zedelenmiş olsa da hak var, hukuk var, adalet var. Herkes haddini bilmeli, ağzından çıkanı kulağı duymalı, eğer çok kafa kesmeye özeniyorsa pılını pırtısını toplayıp derhal cennet vatanı terketmeli, o çok özlemini duyduğu şeriat sistemiyle yönetilen ülkelerde yaşamalıdır. Işid kafası taşıyan bu kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağımızın, adli sürecin ve partisi tarafından uygulanacak yaptırımların takipçisi olacağımızın ve CHP olarak, kimden gelirse gelsin, kime yapılırsa yapılsın, her türlü şiddet, kin, nefret ve saldırganlık söylemlerinin karşısında dimdik durmaya devam edeceğimizin bilinmesini isteriz” dedi.