• Reklam
  • Reklam
Reklam

CHP’Lİ BAŞEVİRGEN: “CUMHURİYET EN BÜYÜK KAZANIMDIR”

CHP’Lİ BAŞEVİRGEN: “CUMHURİYET EN BÜYÜK KAZANIMDIR”

CHP’Lİ BAŞEVİRGEN: “CUMHURİYET EN BÜYÜK KAZANIMDIR”
Editor: Turgutlu Manşet
29 Ekim 2020 - 12:32

CHP’li Başevirgen: “Cumhuriyet En Büyük Kazanımdır. Bu Büyük Kazanımın 97. Yıl Dönümü Kutlu Olsun!”
CHP Manisa Milletvekili ve Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Bekir Başevirgen, Cumhuriyetin 97. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.
Başevirgen açıklamasında şunları kaydetti: “Milletimizin demokrasi, temel hak ve özgürlükler gibi evrensel değerlerle buluştuğu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yazılan kurtuluş destanının gururunu, heyecanını ve bu destanın varış noktası olan Cumhuriyetin ilanının 97. yıl dönümünü, ilk günkü gibi büyük bir coşku ile kutluyoruz.
Cumhuriyet, bizim için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi, toplumsal ve siyasal değişim projesidir. Temelinde aklın ve bilimin yer aldığı, vizyonu çağdaş, laik, demokratik ve sosyal devlet anlayışı olan bir gelecek idealidir. 
Cumhuriyet, milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesidir. Cumhuriyet, milletimizin çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının göstergesidir. Cumhuriyet, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmaz denileni başardığımızın kanıtıdır.
Cumhuriyetimizin temel değerlerinin, demokrasinin, bütün kurumlarının ve kuvvetler ayrılığının baskı altına alınmaya çalışıldığı bu dönemde; Demokrasi, insan hakları ve özgürlükler konusundaki mücadelemizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğimize ve bu mücadelenin başarıya ulaşacağına olan inancımla Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”