• Reklam
  • Reklam
Reklam

CHP'DEN O MUHTAR'A TEPKİ

CHP'DEN O MUHTAR'A TEPKİ

CHP'DEN O MUHTAR'A TEPKİ
Editor: Turgutlu Manşet
01 Ekim 2019 - 15:31

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla büyük tepki çeken Manisa'nın Ahmetli ilçesi Cambazlı Mahallesi Muhtarı Refik Bilgiç hakkında suç duyurusunda bulunan CHP Ahmetli ve Turgutlu ilçe teşkilatları, Turgutlu adliyesi önünde bir basın açıklaması yaptı.
CHP Manisa il başkanı Semih Balaban, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Turgutlu ilçe başkanı Orhan Eratıcı, Ahmetli ilçe başkanı Kamuran Keskin ve partililerin katıldığı basın açıklamasında Anayasa'nın 5816. Maddesi hatırlatılarak, Atatürk'e ve manevi değerine hakaretin cezasız kalmaması gerektiği vurgulandı.
İlk olarak açıklama yapan CHP Turgutlu ilçe başkanı Orhan Eratıcı; " Geçtiğimiz hafta Ahmetli’ye Cambazlı Mahalle Muhtarı tarafından sosyal medya üzerinden Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret içerikli bir paylaşımda bulunulmuştur. Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yaşayan hiç kimsenin kesinlikle kabul etmeyeceği bu ahlaksız paylaşım hakkında Ahmetli İlçe Başkanlığımız tarafından adli makamlara suç duyurusunda bulunulmuştur. Evet, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ahlaksızca dil uzatmaya cürret eden ve maalesef ki hala muhtarlık koltuğunda oturmaya devam eden o zatın yapmış olduğu bu paylaşımı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, CHP olarak kabul etmemiz, buna suskun kalmamız mümkün değildir.
Maksatlı ve sistemsel bir şekilde bu saldırıları yapanlar bilsinler ki, Atatürk’ümüze, Cumhuriyetimize, Bayrağımıza dil uzatmaya cürret eden ahlaksızlara CHP olarak hiçbir zaman müsaade etmeyeceğiz. Her zaman bir öncekinden daha kuvvetli bir şekilde sesimizi yükselteceğiz ve sonuna kadar mücadelemizi devam ettireceğiz. Kimden ve nerden geldiğine bakmaksızın ayrıştıran, bölen bölüştüren, ötekileştiren politikaların her zaman karşısında durmaya devam edeceğiz." İfadelerini kullandı.
Ardından söz alan CHP Ahmetli ilçe başkanı Kamuran Keskin ise; "Ahmetli İlçemiz Cambazlı mahallesinde muhtarlık görevi yapmakta olan emekli polis memuru Refik Bilgiç adlı kendini bilmez şahıs, hiçbir resmi dayanağı olmaksızın sahte belge ve resimlerle Atamıza ve onun manevi değerlerine hakaret etmiştir.
Atamıza yapılan bu saldırı alenen suçtur. Bu suçu yumuşatmak için mevcut Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı kullanarak kendini haklı gösterme çabası, halklar arasında ikilik çıkarmak, kin ve nefreti teşvik etmekten başka bir şey değildir. Böyle bir gaflette bulunan şahıs halkı temsil etme muhakemesini kaybetmiştir ve istifa etmelidir.
Anayasanın 5816. Maddesine göre Atatürk’e ve manevi değerine hakaretin 1 ila 3 yıl arası hapis cezası vardır. Cumhurbaşkanına hakaret eden kişilerin gözünün yaşına bakılmazken Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ilk Cumhurbaşkanı Atatürk’e saldıranların ellerini kollarını sallayarak gezmesi mümkün değildir ve hukuken de kabul edilemez, Atatürk’e saldırmak has vatan hainliğidir." Dedi.
Ardından söz alan CHP Manisa il başkanı Semih Balaban Mustafa Kemal Atatürk'ün sadece CHP'nin değil tüm Türk milletinin değeri olduğunu ve milyonlarca vatandaş gibi kendilerinin de Atatürk'e ve onun değerlerine laf ettirmeyeceklerini söyledi.
Son olarak konuşan belediye başkanı Çetin Akın ise; "Maalesef ki geçtiğimiz günlerde yaşadığımız bu üzücü olay Cumhuriyet Halk Partilileri ve tüm milletimizi derinden etkilemiştir. Bir de bunu yapan Türkiye Cumhuriyeti'nin ekmeğinin yiyen bu muhtar kardeşimizdir.
Ona haddini bildirmek elbette yasaların işidir bizlerde demokratik tepkimizi kullanıyoruz. Tüm yurttaşlarımızı sesleniyorum buradan bizler, sizler var oldukça ne Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına ne de Türkiye Cumhuriyetine toz konduramayacaktır." Dedi.