• Reklam
  • Reklam
Reklam

çetin Akın Belediye Başkanı

Akın; "Çarşamba günü saat 14

çetin Akın Belediye Başkanı

Akın; "Çarşamba günü saat 14

çetin Akın Belediye Başkanı
Editor: Turgutlu Manşet
09 Nisan 2019 - 12:23

Akın; "Çarşamba günü saat 14.00'de yapacağımız devir teslim törenine tüm halkımız davet ediyorum"

31 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimlerde belediye başkanlığı yarışında ipi göğüsleyen Millet İttifakı adayı CHP'li Çetin Akın mazbatasını aldı.

Millet İttifakı adayı CHP'li Çetin Akın'ın 450 fark ile önde tamamladığı seçim sonuçlarının geçersiz sayılan oylarına Cumhur İttifakı tarafından itiraz edilmiş ve yaklaşık 4 bin oy tekrar sayılmıştı.

Turgutlu'da yapılan itirazın ardından tekrar sayılan geçersiz oyların ardından Çetin Akın ile Turgay Şirin arasında ki fark 416'ya düşmüş ve bu şekilde ilçe seçim kurulu tarafından onaylanmıştı.

Geçtiğimiz hafta içi yaşanan gelişmelerde ise Cumhur İttifakı Turgutlu adayı Turgay Şirin Manisa İl Seçim Kuruluna tüm oyların tekrar sayılması için itirazda bulunmuş ve bu dilekçe İl Seçim Kurulunca reddedilmişti.

Son olarak Turgutlu'da Cumhur İttifakı bu kez de YSK'na bir dilekçe vererek tekrar tüm oyların sayılmasını talep etti.

YSK'ndan gelecek sonuç ilçede merakla beklenirken, Millet İttifakı'ndan bir yetkili ise son verilen dilekçenin reddedilmesi ile birlikte Çetin Akın bugün sabah saat 11.00 sıralarında ilçe seçim kurulundan mazbatasını alarak resmen Turgutlu Belediye Başkanı oldu.

Mazbata töreninin ardından açıklamada bulunan CHP'li Çetin Akın; "Turgutlu'da Cumhuriyet Halk Partisi yerel seçim kazanmıştır. Bu süreçte yaşanan her şey geride kalmıştır. Bundan sonra Turgutlu halkının karar verdiği şekilde, hep birlikte hak, hukuk ve adalet çerçevesinde ilçemizde yeni bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz. Bu sürecin ülkemize, Turgutlumuza hayırlı olmasını diliyorum, yarın saat 14.00'de Turgutlu Belediyesinde devir teslim töreni yapacağız tüm halkımızı bu birlik beraberliğe davet ediyorum." Dedi.

https://youtu.be/nX9qYcEGNaw