• Reklam
  • Reklam
Reklam

CBÜ İLE TUTSO ARASINDA PROTOKOL

CBÜ İLE TUTSO ARASINDA PROTOKOL

CBÜ İLE TUTSO ARASINDA PROTOKOL
Editor: Turgutlu Manşet
30 Ocak 2020 - 12:51

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi ile Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO) arasında ‘7+1 Eğitim Modeli’ kapsamında işbirliği protokolü imzalandı.
Öğrencilerin bir dönem işletmelerde staj yapması için MCBÜ Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi ile TUTSO işbirliği protokolü imzaladı. Çalışma ile lisans eğitimi sırasında adaylar 15 hafta boyunca çeşitli kurumlarda tam zamanlı çalışabilecek.
 ‘7+1 Eğitim Modeli’ kapsamında öğrencilerin bir dönem işletmelerde staj yapması amacıyla işbirliği yapıldı. Teknoloji Fakültesi’nde uygulanacak modelle lisans eğitiminin 7 döneminin teorik ve uygulamalı derslerden, 1 döneminin de işletmelerde yapılacak, 15 haftalık tam zamanlı uygulamadan oluşturulması amaçlanıyor. 
MCBÜ Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Onat “7+1 eğitim modeli; öğrencilerin öğrenim süresince kazandıkları teorik ve pratik bilgilerini, ‘İş Yeri Uygulama Eğitimi’ dersi adı altında son dönemlerinde iş yerlerinde yapacakları tam zamanlı uygulamalı eğitimle bütünleştirerek, uygulama becerisi yüksek öğrenciler olarak mezun etmek amacıyla uygulamaya konulan yeni bir eğitim modelidir” dedi.
TUTSO yönetim kurulu başkanı Faruk Aydın ise eğitime verdikleri desteğin artarak devam edeceğini vurguladığı açıklamasında, lisans öğrencilerinin eğitimlerinin son bir dönemini işletmelerde geçirmeli ve çalışacakları mesleğe hazır bir şekilde mezun olmaları bizler için çok önemli. Protokolün her iki taraf içinde hayırlı olmasını diliyorum şeklinde konuştu.