• Reklam
  • Reklam
Reklam

BU KADRO ÇOK İŞ YAPAR...

BU KADRO ÇOK İŞ YAPAR...

BU KADRO ÇOK İŞ YAPAR...
Editor: Turgutlu Manşet
22 Ekim 2020 - 18:33

Serik mağlubiyeti sakın kimseyi yanıltmasın, grubun en zor deplasmanında kaybettik, Turgutluspor’un bu kadroyla çok iyi şeyler yapacağını düşünüyorum, yeter ki alternatifli kadromuzu iyi kullanalım..
İkinci lig kırmızı grupta sezonun ilk 5 maçını kazanarak kendi tarihinde bir rekora imza atan kırmızı siyahlılar Çarşamba günü Serik deplasmanından eli boş dönerek ilk firesini verdi.
Başarılı bir sezon başlangıcı yaparak taraftarını da kazanmaya alıştıran Turgutluspor, grupta 2. Sırada yer alan grubun diğer başarılı ekibi Serik Belediyespor’a ilk yarının ve maçın uzatma dakikalarında yediği iki golle 2-0 mağlup oldu.
45+3. Dakikada yediği golle soyunma odasına mağlup giren Turgutluspor ikinci yarıya daha baskılı başladı.
Yaptığı oyuncu değişiklikleriyle ikinci yarıda daha fazla hücumu düşünen kırmızı siyahlılar gol ayaklarından ses çıkmayınca, 90+3 te yediği penaltı golüyle sahadan 2-0 mağlubiyetle ayrıldı.
Her yenilgiden olduğu gibi, her galibiyetten de dersler çıkarmak gerekir. Bayburt maçında 62. Dakikada oyun 0-0 iken rakip penaltı kazanmış ve kaleci Fatih penaltıyı kurtarmış, ardından savunmada harikalar yaratan Süleyman Özdamar rakip ceza alanında oluşan karambolü iyi değerlendirerek maçı kırmızı siyahlıların kazanmasını sağlamıştı.
Bayburt maçında aslında Turgutluspor Serik mağlubiyetinin sinyalini vermişti. Özellikle gol noktalarında yaşanan eksiklik Bayburt maçının ardından Serik maçında da göze çarptı. Kalede, savunmada ve orta alanda istediklerini daha fazla yapabilen Turgutluspor, bir türlü rakip yarı alanda istediğini yapamıyor. Golcü Koray’ın sakatlığı elbette büyük eksiklik, ancak teknik direktör İbrahim Cezayir’in bazı maçlarda veya maçın gidişatına göre kenarda oturan Emre Nasuh’u da denemeli.
Fenerbahçe alt yapısında yetişen ve geçtiğimiz sezon U19 Elite takımında 23 maç, Süper Ligde de 1 maçta forma giyen genç forvete mutlaka şans verilmeli diye düşünüyorum.
Serik karşılaşmasında 1-0 mağlup geçirdiğimiz son yarım saatte oyuncu değişikliği yapmamak çok mantıklı gelmedi bana. Açıklanabilir bir nedeni vardır umarım.
Bu mağlubiyet elbette gelecekti. Böyle bir maçta gelmesi Turgutluspor açısında avantaj, çünkü Serik Belediyespor deplasmanı üst sıraları hedefleyen her takım için kabus olacağa benziyor.
Turgutluspor üzerindeki baskıyı attı. Maç kaybetmeden ilerlemek her takım için zor. Şimdi kazandığımız ve kaybettiğimiz maçlardan dersler çıkararak önümüze bakmalıyız.
Turgutluspor alternatifli bir takım oldu, Savunmada Sinan ve Mehmet gibi iyi stoperler olumsuz bir durum için yedekte bekliyor. Sol kanatta Serik maçında sonradan oyuna giren Burak Yılmaz’ın neler yapabileceğini gördük. Oyuna hareket getiren hızlı hücum anlayışıyla rakibi bir anda geride bırakabilen kabiliyetli bir futbolcu. Ferhat hem sağda hem solda oynayabilen yetenekli bir oyuncumuz.
Tabi birde herkesin merakla beklediği Samsunspor’dan alınan Bayern München’li Kingsley Coman’ın Fransa genç milli takımdan takım arkadaşı Turgutluspor’un son transferi Samet Hakan Kılıç var.
O da umarım en kısa zamanda hazır olur ve takıma katkı sağlar diye düşünüyorum.
Serik mağlubiyeti sakın kimseyi yanıltmasın, Turgutluspor’un bu kadroyla çok iyi şeyler yapacağını düşünüyorum, yeter ki alternatifli kadromuzu iyi kullanalım..