• Reklam
  • Reklam
Reklam

Bir Ayda 313 şüpheli Gözaltına Alındı 42 şüpheli Tutuklandı

Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin yaptıkları çalışmalar neticesinde suç ve suçluyla kararlı mücadeleye devam ediliyor

Bir Ayda 313 şüpheli Gözaltına Alındı 42 şüpheli Tutuklandı

Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin yaptıkları çalışmalar neticesinde suç ve suçluyla kararlı mücadeleye devam ediliyor

Bir Ayda 313 şüpheli Gözaltına Alındı 42 şüpheli Tutuklandı
Editor: Turgutlu Manşet
27 Şubat 2019 - 13:58

Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin yaptıkları çalışmalar neticesinde suç ve suçluyla kararlı mücadeleye devam ediliyor.

Turgutlu Polis sorumluluk alanında 18 Ocak 2019 ile 18 Şubat 2019 tarihleri arasında meydana gelen adli olaylarda, çeşitli suçlardan 313 şüpheli yakalandı, 42 şüpheli adli makamlarca tutuklandı.

Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; "Asayiş Büro Amirliğine bağlı İnfaz Büro tarafından yapılan çalışmalar kapsamında; 8 ayrı suçtan yakalama kararı olan ve hakkında 22 YIL 2 AY kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalanmış, ceza evine teslim edilmiştir. Kasten öldürme suçundan yakalama kararı olan ve hakkında 18 YIL  kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalanmış, ceza evine teslim edilmiştir. Kasten öldürme suçundan yakalama kararı olan ve hakkında 10 YIL  kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalanmış, ceza evine teslim edilmiştir. 11 ayrı suçtan yakalama kararı olan ve hakkında 8 YIL  11 AY kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalanmış, ceza evine teslim edilmiştir. 9 ayrı suçtan yakalama kararı olan ve hakkında 8 YIL 10 AY 7 GÜN kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalanmış, ceza evine teslim edilmiştir. 6 ayrı Hırsızlık suçundan yakalama kararı olan ve hakkında 8 YIL  4 AY kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalanmış, ceza evine teslim edilmiştir. 2 ayrı Uyuşturucu Madde Ticareti Yapma suçundan yakalama kararı olan ve hakkında 8 YIL 3 AY 10 GÜN kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalanmış, ceza evine teslim edilmiştir. 24 ayrı suçtan yakalama kararı olan ve hakkında 6 YIL 9 AY kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalanmış, ceza evine teslim edilmiştir. 7 ayrı suçtan yakalama kararı olan ve hakkında 6 YIL 6 AY 22 GÜN kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalanmış, ceza evine teslim edilmiştir. Hırsızlık suçundan yakalama kararı olan ve hakkında 6 YIL  3 AY kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalanmış, ceza evine teslim edilmiştir. Hırsızlık suçundan yakalama kararı olan ve hakkında 6 YIL kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalanmış, ceza evine teslim edilmiştir. 2 ayrı Uyuşturucu Madde Ticareti Yapma suçundan yakalama kararı olan ve hakkında 5 YIL 3 AY 10 GÜN kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalanmış, ceza evine teslim edilmiştir. Uyuşturucu Madde Ticareti Yapma suçundan yakalama kararı olan ve hakkında 5 YIL kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalanmış, ceza evine teslim edilmiştir. 3 ayrı Hırsızlık suçundan yakalama kararı olan ve hakkında 5 YIL  kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalanmış, ceza evine teslim edilmiştir. 2 ayrı suçtan yakalama kararı olan ve hakkında 4 YIL 2 AY kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalanmış, ceza evine teslim edilmiştir. Kasten Öldürme suçundan yakalama kararı olan ve hakkında 4YIL 2 AY kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalanmış, ceza evine teslim edilmiştir. Hırsızlık suçundan yakalama kararı olan ve hakkında 4YIL  2 AY kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalanmış, ceza evine teslim edilmiştir. Dolandırıcılık suçundan yakalama kararı olan ve hakkında 4 YIL kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalanmış, ceza evine teslim edilmiştir.

Asayiş Büro Amirliği tarafından yapılan operasyonel çalışmalarda; Yapılan bir operasyonda bir şahsın üzerinden 37 fişek halinde satışa hazır bonzai, 15 gr bonzai ve 2 gr kenevir tohumu ele geçirilmiş, ayrıca şüphelinin Uyuşturucu veya  Uyarıcı Madde Ticareti  yapma suçundan aranmasının olduğu görülmüş, şüpheli Mahkemece tutuklanmıştır. Meydana gelen 2 ayrı Kapkaç olayı ile ilgili 1 şüpheli suç eşyaları ile birlikte yakalanmıştır. Yapılan 3 ayrı Kumar operasyonunda, kumar oynayabilmek için kullanılan bilgisayar düzeneğine bağlı makine, değişik renklerde pullar ve kağıt paralar ele geçirilmiş, 12 şahsa İdari Para Cezası uygulanmış, işyeri sahibi 3 şahıs ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştır. 10 ayrı Otodan Hırsızlık ve 3 ayrı Açıktan Hırsızlık olayının şüphelisi 2 şahıs yakalanmış, şüpheliler Mahkemece tutuklanmıştır. Meydana gelen Kasten Adam Öldürme olayı ile ilgili 3 şüpheli yakalanmış, şüpheliler Mahkemece tutuklanmıştır. Bir şahsın zorla evde tutulduğu ihbarı üzerine olay yerine intikal edilmiş, şüpheli şahsın üzerinden 1 adet silah ve 9 adet mermi ele geçirilmiş, şahıs hakkında 6136 S.K.M. suçundan işlem yapılmıştır.  Hareketlerinden şüphelenilen bir şahsın kaçması üzerine kovalamaca sonucu şahıs yakalanmış, yapılan üst aramasında 10 gr esrar maddesi bulunmuş, ayrıca şahsın Hırsızlık suçundan aranması olduğu anlaşılmış, şahıs gözaltına alınmıştır. Turgutlu C.B.S.’ ınca yürütülmekte olan “TAPU OPERASYONLARI” kapsamında, baş fail olan şüpheli yakalanmış,

şüphelinin 8 ayrı suçtan aranma kaydı ve 22 YIL 3 AY kesinleşmiş hapis cezası olduğundan cezaevine teslim edilmiştir. Bağımlılıkla Mücadele Kapsamında uyuşturucu suçundan aranan şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda 4 şahıs tutuklanmış, 3 şahıs Adli Kontrol şartıyla serbest kalmıştır. Ayrıca meydana gelen Evden Hırsızlık, Otodan Hırsızlık ve Bisiklet Motosiklet Hırsızlığı suçları  ile ilgili 9 şüpheli yakalanmış, 1 şüpheli Mahkemece tutuklanmış, 2 şüpheli Adli Kontrol Şartıyla serbest , 7 şüpheli ifadesi alındıktan sonra serbest kalmıştır.

 TEM BÜRO Operasyonel çalışmaları  kapsamında ise; FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’ne yönelik yapılan 1 operasyonda 1 şüpheli yakalanmış, incelenmek üzere cep telefonuna el konulmuş, şüpheli Mahkemece tutuklanmıştır. Turgutlu Terör Suçları Soruşturma Savcısı tarafından verilen talimat gereği 41 şahıs hakkında FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’ne üye olmaktan şüpheli ifadeleri alınmış, 2 şüpheli Adli Kontrol Şartı ile serbest bırakılmış, 39 şüpheli ifadesi alındıktan sonra serbest kalmıştır. İlçemiz dışı C.B.S. tarafından verilen talimat gereği 5 şüpheli FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’ne üye olmak suçundan yakalanmış, şüpheli talimatın geldiği illere teslim edilmiştir. Turgutlu C.B.S. tarafından verilen talimat gereği, PKK terör örgütü propagandası yapmak suçundan 2 şüpheli yakalanmış ve haklarında işlem yapılmıştır." İfadelerine yer verildi.