• Reklam
  • Reklam
Reklam

BEKİR BAŞEVİRGEN HASTANEYE KALDIRILDI

BEKİR BAŞEVİRGEN HASTANEYE KALDIRILDI

BEKİR BAŞEVİRGEN HASTANEYE KALDIRILDI
Editor: Turgutlu Manşet
26 Ağustos 2019 - 15:23

Salihliye bağlı Hacıbektaşlı Mahallesi’nde özel bir şirket tarafından kurulması planlanan Jeotermal Elektrik Santrali’ne (JES) karşı vatandaşlar tarafından düzenlenen eyleme güvenlik güçleri tarafından müdahale edildi.
Müdahale sonucu 26 kişi göz altına alınırken, gazdan etkilenen CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen ile yine gazdan ve atılan taştan etkilenen 3 asker hastaneye kaldırıldı.
Özel bir enerji firmasının Salihli ilçesine bağlı Hacıbektaşlı Mahallesi’nde 76 dekarlık bir alanda 19,5 MWe kapasiteli bir santral kurmak için başlattığı çalışma protesto edildi. Protesto eylemine CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ve Bekir Başevirgen, CHP Salihli İlçe Başkanı İsmet Kocabıyık, sivil toplum örgütleri ile çevreciler ile mahalleli katıldı. Uyarılara rağmen dağılmayan gruba jandarma ve polis ekipleri ile müdahale etti.
Müdahale sonucu 19’u erkek 7’si kadın olmak üzere toplam 26 kişi göz altına alındı. Bu arada atılan gazdan etkilenen CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen hastaneye kaldırıldı.
Öte yandan 2 asker atılan gazdan 1 asker ise taş isabet etmesi sonucu hafif şekilde yaralandı. Askerler Salihli Devlet Hastanesi’ne tedavi altına alındı.
Gerginliğin devam ettiği bölgede Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ile asker ve polis hazır olarak bekletildiği bildirildi.