• Reklam
  • Reklam
Reklam

BAYBATUR’DAN 19 MAYIS MESAJI

BAYBATUR’DAN 19 MAYIS MESAJI

BAYBATUR’DAN 19 MAYIS MESAJI
Editor: Turgutlu Manşet
19 Mayıs 2020 - 12:37

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, “19 Mayıs, esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen, zulme boyun eğmeyen milletimizin var oluş mücadelesinin ilanı, Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştıran kararlılık ve inancın da sembolüdür” dedi.
AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, 101 yıl önce Samsun’da yakılan bağımsızlık meşalesiyle Amasya’da azmini ilan eden Türk Milletinin, Sivas’ta manda ve himayeyi reddederek, Erzurum’da vatanın bir bütün olduğunu ve parçalanamayacağını tüm dünyaya haykırdığını belirten Baybatur, mesajında şunları kaydetti:
“19 Mayıs, esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen, zulme boyun eğmeyen milletimizin var oluş mücadelesinin ilanı, Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştıran kararlılık ve inancın da sembolüdür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlattığı bağımsızlık hareketi, bir milletin uyanışına, yeniden doğuşuna vesile olmuş ve Türk Milletinin kaderine yön vermiştir. Atatürk’ün önderliğinde 19 Mayıs’ta fiilen başlayan, milletimizin istiklal mücadelesi yüce Meclisimizin cesur kararlarıyla yürütülen Kurtuluş Savaşı sonrasında, Milli Egemenliğe dayanan bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasıyla taçlandırılmıştır. 19 Mayıs, geçmişi, bugünü ve geleceği birbirine bağlayan en önemli dönüm noktasıdır. 19 Mayıs 1919’da tutuşturulan meşale, milletimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma mücadelemizde yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Bugün Türkiye, demokratik rejimiyle, ekonomik, siyasi ve askeri gücüyle, insan kaynaklarıyla, köklü devlet geleneğiyle, küresel topluma katkılarıyla dikkat çeken, ilgiyle takip edilen bir ülke konumuna gelmiştir.
Sevgili genç kardeşlerim;
İstiklal mücadelemizin sembol günü olan bugünün, istikbalimizin sembolü olan sizlere armağan edilmesi de son derece anlamlıdır. Atatürk’ün önderliğindeki milletimizin kanı ve canı pahasına sizlere emanet ettiği bağımsız Türkiye Cumhuriyeti, sizlerin çabalarıyla çok daha iyi yerlere gelecektir. Toplumsal bilinci yüksek, geleceğe yönelik hedefleri olan, birlik ve beraberliğe, milli ve manevi değerlere sahip çıkan erdemli bir nesil, geleceğini sağlam temeller üzerine inşa eden Büyük ve Güçlü Türkiye’nin en önemli güvencesidir. Bu büyük sorumluluğun bilinci içinde sizlerin, tarihimizden ve değerlerimizden aldığınız güç ve ilhamla, ülkemizi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaştıracağınıza, iktisadi, sosyal ve kültürel kalkınmamızı bıkmadan, yorulmadan çalışarak gerçekleştireceğinize dair inancımız tamdır. Bu vesileyle, başta Cumhuriyetimizin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle yâd ediyorum. Kıvanç ve coşkuyla Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız hepimize kutlu olsun!”