• Reklam
  • Reklam
Reklam

BAYBATUR’DAN 15 TEMMUZ MESAJI

BAYBATUR’DAN 15 TEMMUZ MESAJI

BAYBATUR’DAN 15 TEMMUZ MESAJI
Editor: Turgutlu Manşet
14 Temmuz 2019 - 19:14

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, “15 Temmuz, aziz milletimizin geçmişinden aldığı ilhamla, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlılığını ilelebet sürdüreceğinin resmidir” dedi.
AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 15 Temmuz’un varlığına, istiklaline ve istikbaline darbe vurmak isteyenlere karşı gövdesini siper eden Türk Milletinin, vatan ve bağımsızlık aşkıyla verdiği, devletine, demokrasisine, egemenliğine canı pahasına sahip çıkarak tarihe altın harflerle nakşettiği destansı mücadelenin tarihi olduğunu ifade eden Baybatur, mesajında şunları kaydetti:
“Ordumuzun şanlı üniforması içine saklanmış FETÖ terör örgütü mensubu vatan hainlerinin seçilmiş hükümetimize ve anayasal düzenimize karşı gerçekleştirdiği kanlı darbe girişimi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla, hükümetimizin kararlı duruşu, tarihi şan ve şerefle dolu aziz milletimizin demokrasimize ve hukukuna sahip çıkışı, vatanperver asker ve polisimizin şanlı direnişi sayesinde bertaraf edilmiştir. O karanlık gecede, kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle milli ve manevi değerlerine yaslanarak tek vücut olan kahraman milletimiz dâhili ve harici bedhahlara geçit vermemiş, şanlı tarihine yeni bir destan ve onur sayfası eklemiştir. 15 Temmuz gecesinin o zifiri karanlığında kahraman milletimizin kurtardığı sadece aziz vatanı değil, aynı zamanda şeref, haysiyet ve izzeti olmuştur. Çanakkale ve Kurutuluş Savaşı'nda bir milletin asıl gücünün tankı, topu, tüfeği değil ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyecek kadar bağımsızlık karakteri olan, vatan aşığı insanları olduğunu tüm dünyaya gösteren aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesi tanklara, tüfeklere, helikopter ve uçaklardan atılan bombalara göğsünü siper ederek bir kez daha tüm dünyaya kanıtlamıştır.
Kurulduğu günden itibaren daima büyüyen gelişen ve dünyanın önde gelen devletleri arasındaki müstesna  yerini alan ülkemiz, 2023 hedeflerine doğru emin ve kararlı adımlarla yürümektedir. Bizi hedeflerimizden alıkoymak,  milli birlik ve beraberliğimizi yıkmak, demokrasimizi yok etmek isteyen şer odakları her zaman olacaktır. Ancak şanlı tarihi kahramanlık destanlarıyla dolu olan aziz milletimiz, ülkemizin güvenliğine, birlik ve beraberliğine, milli iradesine yönelik her türlü girişime dün olduğu gibi, bugün ve yarın da asla izin vermeyecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle milli değerlerimizi muhafaza uğruna hayatlarını feda eden 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Zaferi şehitlerimize ve bu toprakları bize vatan kılan tüm şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, kahraman gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum.”