• Reklam
  • Reklam
Reklam

BAŞKAN AKIN'DAN VATANDAŞA ÇAĞRI!

BAŞKAN AKIN'DAN VATANDAŞA ÇAĞRI!

BAŞKAN AKIN'DAN VATANDAŞA ÇAĞRI!
Editor: Turgutlu Manşet
23 Mart 2020 - 13:10

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın 65 Yaş Üstü ve Kronik Rahatsızlığı Olan Vatandaşlara Çağrıda Bulundu.
İçişleri Bakanlığının 21 Mart 2020 tarihinde 81 ilin valiliğine gönderdiği genelge kapsamında 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlara sokağa çıkma yasağı geldi. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın da 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlara sokağa çıkmamaları yönünde çağrıda bulundu. 
Turgutlu’da yaşayan tüm vatandaşların hiçbir ayrım gözetmeksizin kendisi için kıymetli olduğunu belirten Başkan Çetin Akın, bu süreçte herkesin oldukça dikkatli olması ve gereken önlemleri almalarının hayati önem taşıdığını ifade etti. 
Başkan Akın çağrısında şunları dile getirdi: “Kıymetli hemşerilerim, Hepimizin bildiği gibi oldukça kritik süreçlerden geçiyoruz. Koronavirüs tehlikesi ülkemize de gelmiş ve ne yazık ki şu ana kadar 30 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bu sayının artmaması ise en büyük temennimizdir. Bilindiği üzere İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliğine gönderilen genelgede 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımıza sokağa çıkma yasağı gelmiştir. Risk altında bulunan vatandaşlarımıza yönelik alınan bu karara ilgili grupta yer alan hemşerilerimizin uyması oldukça önemli. Başta kendi sağlığınız olmak üzere ailenizin, sevdiklerinizin, komşularınızın kısacası tüm Turgutlu’muzun sağlığını korumak adına sokağa çıkmamanız yönünde çağrıda bulunuyorum. 
İnsandan insana bulaşan ve hayati sonuçları olan bu virüs hafife alınmamalıdır.   ‘Bana bir şey olmaz’ düşüncesi ile hareket etmeyiniz, dışarı çıkmayınız. Çünkü Koronavirüs size bulaşmasa bile ailenize, sevdiklerinize bulaşma ihtimali mevcut. Koronavirüsün hayatınızı etkilememesi sizin elinizde. 
Sokağa çıkma yasağı kapsamında yer alan, 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızdan yalnız yaşayan, yardım edecek kimsesi olmayan vatandaşlarımız için ise Kaymakamlığımız koordinesinde yardım ekibi oluşturulmuştur. Turgutlu Belediyesi olarak biz de kurulan ekibe personel ve araç desteği ile katkıda bulunacağız. Yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımız 112, 155, 156 ve 0236 313 26 06 numaralı telefonlardan 24 saat ulaşarak market ve sağlık ihtiyacı için siparişlerini bildirebilirler. 
Turgutlu Belediyesi olarak da Koronavirüsün Turgutlu’muzu etkilememesi için gereken tüm çalışmaları gerçekleştirdiğimizi bir kez daha hatırlatmak istiyorum.  Koronavirüs tehlikesini birlikte aşacağımızdan kimsenin şüphesi de olmasın.”