• Reklam
  • Reklam
Reklam

BAŞKAN AKIN’DAN 19 MAYIS MESAJI

BAŞKAN AKIN’DAN 19 MAYIS MESAJI

BAŞKAN AKIN’DAN 19 MAYIS MESAJI
Editor: Turgutlu Manşet
19 Mayıs 2020 - 12:35

Başkan Akın: “19 Mayıs 1919’da Ülkemizin Kaderi Yeniden Yazıldı”

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesajı yayınladı.

Mesajında 19 Mayıs’ın tarihimizin dönüm noktalarından biri olduğunu belirten Başkan Çetin Akın, 19 Mayıs 1919’da milli mücadelenin ilk adımının atıldığını ve bu ilk adım ile bağımsız ve aydınlık geleceği özümsemiş; Cumhuriyet ve demokrasiyi şiar edinmiş bir ulus haline geldiğimizi ifade etti. “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs’ta Samsun’a ilk adımı attığında işgal altındaki bir ülkenin, milletin kaderinin değişeceğini biliyordu.” diyen Başkan Akın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ileri görüşlülüğü, Türk halkına olan inancı, askeri ve sonrasında siyasi alanda gösterdiği üstün liderliği sayesinde bugünün Türkiyesi’nin temellerinin atıldığını söyledi.

Başkan Çetin Akın’ın mesajı şu şekilde:

“Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ilk çıktığında ülkemizin kaderi yeniden yazıldı. Dünya devletleri tarafından işgal edilerek sömürüye açık hale getirilen topraklarımızın kurtuluşu için tüm zorluklara göğüs gererek, kahramanca mücadele verdik ve ilmek ilmek cumhuriyetimizi kurduk. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün attığı ilk adımla bağımsız ve aydınlık geleceği özümsemiş; cumhuriyet ve demokrasiyi şiar edinmiş bir ulus haline geldik. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs’ta Samsun’a ilk adımı attığında işgal altındaki bir ülkenin, milletin kaderinin değişeceğini biliyordu. Ulu Önder Atatürk’ün ileri görüşlülüğü, Türk halkına olan inancı, askeri ve sonrasında siyasi alanda gösterdiği üstün liderliği sayesinde bugünün Türkiyesi’nin temelleri atıldı.

Milletimizin küllerinden yeniden doğduğu en önemli tarihlerin başında gelen 19 Mayıs aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk gençliğine armağan edilen en kutsal hazinelerden de biri oldu. Cumhuriyetimiz ve geleceğimizin ilelebet korunması görevini gençlere veren Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, bu paha biçilemez görevle gençlerimize duyduğu sonsuz güveni de gösterdi. Türk Gençliği olarak bizlerin de Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bu topraklar için hiç düşünmeden mücadele eden kahramanlarımızın aziz hatıralarına sahip çıkmak, cumhuriyetimizin değerlerini korumak ve ülkemizi hep daha ileriye taşımak en büyük sorumluluklarımızın başında gelmektedir.

Korona virüs salgını nedeniyle bu sene tıpkı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında olduğu gibi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı evlerimizde kutlamak, bayram sevincimizi evlerimizde yaşamak zorunda kalacağız. 23 Nisan’da evlerimizde, balkonlarımızda yaşadığımız coşkunun 19 Mayıs’ta da yaşanmasını tüm kalbimle diliyorum.

Milli Mücadelemizin dönüm noktası olan aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından aydınlık yarınlarımız gençlerimize armağan edilen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyorum.”