• Reklam
  • Reklam
Reklam

BAŞKAN 100 GÜNLÜK İCRAATLARINI ANLATTI

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, mazbata alıp göreve başladığı 9 Nisan’dan bu yana Turgutlu Belediyesi olarak gerçekleştirdikleri ve yaptığı yenilikleri düzenlediği bir basın toplantısı ile açıkladı.

BAŞKAN 100 GÜNLÜK İCRAATLARINI ANLATTI

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, mazbata alıp göreve başladığı 9 Nisan’dan bu yana Turgutlu Belediyesi olarak gerçekleştirdikleri ve yaptığı yenilikleri düzenlediği bir basın toplantısı ile açıkladı.

BAŞKAN 100 GÜNLÜK İCRAATLARINI ANLATTI
Editor: Turgutlu Manşet
16 Temmuz 2019 - 14:38

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, mazbata alıp göreve başladığı 9 Nisan’dan bu yana Turgutlu Belediyesi olarak gerçekleştirdikleri ve yaptığı yenilikleri düzenlediği bir basın toplantısı ile açıkladı.
Turgutlu Belediyesi hizmet binasının 7. ve 8. katlarını boşalttıklarını ve hizmeti vatandaşın ayağına getirdiklerini belirten Başkan Akın “Hizmet binamızın zemin katına Emlak Servisi, İmar Başvuru, Zabıta Kalem, Çözüm Masası, Engelsiz Masa ile Şehit ve Gazi Ailelerine bir masa kurarak hizmeti vatandaşımızın ayağına getirdik” dedi.
Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın 3 aylık icraatlarını düzenlediği bir basın toplantısı ile açıkladı. Basın mensupları ile birlikte ilk olarak Turgutlu Belediyesi Etkinlik Salonunu gezen ve burada bir açıklama yapan Başkan Akın “Turgutlu Belediyesi Eski Hizmet binamız yani etkinlik salonumuz aynı zamanda Nikah Salonumuz ve Evlendirme Memurluğumuz oldu. Yılda bin 300’den fazla nikahın kıyıldığı Turgutlu’muzda vatandaşımızı altıncı kata çıkarmaktan kurtardık. 200 kişinin yer alabileceği nikah salonu ve mini nikah salonumuz ile vatandaşlarımız çok rahat bir şekilde nikah işlemlerini gerçekleştiriyor. Ayrıca nikah salonumuzda kıyılan nikahlar için salon ücreti de almıyoruz” dedi.
‘Hizmeti Vatandaşın Ayağına Getirdik’
Basın mensupları ile birlikte daha sonra Turgutlu Belediyesi hizmet binasına geçen Belediye Başkanı Çetin Akın bina içerisinde yaptığı değişlikler hakkında açıklama yaptı. Akın “Seçim döneminde bir söz vermiştik. Vatandaşımıza kaliteli ve hızlı hizmet vereceğiz hizmeti ayaklarına getireceğiz demiştik. Söz verdiğimiz gibi belediyenin 7. ve 8. katını boşalttık. Vatandaşlarımızın belediyemizin zemin katında bütün belediye hizmetlerini alabilecekler. Buraya geldiklerinde Emlak servisimiz var, danışmamız, engelsiz masamız, Şehit ve Gazi Ailelerimiz için çözüm masamız var. Evrak kayıt, imar başvuru ve zabıta kalem masamız var, veznelerimiz var. Bu ne demek Turgutlu Belediyesi ile işi olan vatandaş binaya geldiğinde zemin katta bütün işlemleri bitiyor. Çözemediğimiz noktada dilekçesi alınıp mesaj yoluyla kendisine işlemlerinin tamamlandığı bildiriliyor. Verdiğimiz söz yerine getirmiş olduk. Belediye binamızda boşalttığımız iki katın birinde kültürel ve sanatsal faaliyetler için kullanıyoruz. Diğer katı da Kent Konseyi için yerimizi hazırlıyoruz, bunun yanında doğaya ve çevreye duyarlı derneğimiz YAŞAMDER için, hemşeri derneklerimiz için, Engelli derneklerimiz için masalarımız olacak. Bunu neden yaptık, vatandaşımız Belediyeye geldiğinde zaman kaybetmesin istiyoruz. Önceliğimiz vatandaşımızın hizmeti en kısa sürede almasını sağlamaktır” dedi.
3 Ayda Borcumuz 1 Milyon 400 bin Lira Azaldı
Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın daha sonra makamında Basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Belediyenin borç durumu hakkında açıklama yapan Başkan Akın “Göreve geldiğimizde belediyemizin borç durumunu açıklamıştık. Turgutlu Belediyesini 36 milyon 714 bin 26 lira 73 kuruş ile devralmıştık. 3 aylık sürede belediyemizin borcu 35 milyon, 355 bin 171 lira 69 kuruşa indi. Yani yaklaşık 1 milyon 400 bin lira azaldı. Ekonomik yapımız bu anlamda iyileşme göstermektedir” şeklinde konuştu.
Köstebek Yuvası Yollardan Kurtulduk
Başkan Akın daha sonra Turgutlu Belediyesi, Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünün faaliyetlerini anlattı. Fen İşleri olarak 3 ayda yaklaşık 50 bin metrekare parke taşı döşemesi yaptıklarını belirten Başkan Akın “Gerek yeni yaptığımız yollarla, gerekse tamirat ettiğimiz yollarda hem şehir içinde hem kırsal mahallelerimizde köstebek yuvası tabir ettiğimiz yollardan kurtulduk. Bu noktada iki ekibimiz hazır halde anında sıkıntıları gideriyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz 80’den fazla noktada boyama çalışması gerçekleştirdi. 50 binden fazla çiçek ve ağaç dikimi gerçekleştirdik. Gerçekleştirmeye de devam ediyoruz. Temizlik işleri ekiplerimiz 2 vardiya halinde gerek pazar yerleri gerekse binden fazla sokağımızda temizlik çalışmalarına devam ediyor. Şunu belirtmek isterim Prestij Caddeler diye tabir edilen Atatürk Bulvarı, Akçakmak Yolu, Cumhuriyet Caddesi, Yedieylül Yolu ve Cevdet Öktem Caddeleri Büyükşehir’e devri yapılmış. Biz buraların Turgutlu Belediyesine devri için çalışmalarımıza ve görüşmelerimize başladık. Çünkü burada esnaflarımız ve vatandaşlarımız mağdur oluyor. Bizler görev alanımız dahilinde olmadığı halde yine bu caddelerde temizlik çalışmalarına destek veriyoruz. Yine aynı şekilde Irlamaz hem birinci etap hem ikinci etap Büyükşehir’e devredilmiş. Buranın ikinci etabında ağaçlar kuruyor. Bunları biliyoruz. Vatandaş bize isyan ediyor ama Irlamaz konusunda Turgutlu Belediyesine devir gerçekleşirse biz orayı yeşillendirme ve temizlik açısından gerekli çalışmaları yapacağız. Ayrıca Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz engelli vatandaşlarımıza, ihtiyacı olan vatandaşlarımıza gerekli desteği veriyor. Gerek akülü araba gerekse tekerleklik sandalye ihtiyacı olanlara imkanlarımızı dahilinde desteğimiz sürecek. Yine Yaz Spor Okullarımızdan bin 500’den fazla öğrencimiz faydalanıyor. Spor ile büyüyen gençlik projemiz bu aşamada iyi bir yol kat etti. Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz işgaller konusunda denetimlerini sıklaştırdı. Bu konuda taviz vermiyoruz. Gerekli işlemleri uyguluyoruz. Dilenciler için zaten çalışmalarımız var ve devam ediyor” dedi.