• Reklam

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
Editor: Turgutlu Manşet
20 Şubat 2024 - 18:58

Bağımlılık ile mücadelede kurumlararası işbirliği ve koordinasyonu sağlamak, temel stratejileri belirlemek, İl eylem planlarını hazırlamak, onaylamak ve uygulanmasını takip etmek ve değerlendirmek üzere oluşturulan Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Enver Ünlü başkanlığında gerçekleştirildi.
Şehzadeler Kaymakamlığı Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Vali Enver Ünlü’nün yanı sıra Vali Yardımcısı Nihat Kaynar, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erol Karaca ve kurul üyeleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Enver Ünlü, bağımlılığın toplumun her kesimini etkileyen ve ciddi sonuçlar doğuran bir sorun olduğunu özellikle gençlerin bu sorunla karşılaşma riskinin daha yüksek olduğunu ifade etti.
Gençlerin alkol, tütün, davranış bağımlılığı gibi konularda bu bağımlılıklarla tanışmadan gerekli önleyici tedbirlerin alınması gerektiğini vurgulayan Vali Ünlü, “Eğitim kurumları, aileler, sivil toplum kuruluşları ve devlet kurumları olarak hepimizin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmemiz gerekiyor. Gençlerimize bağımlılıkla mücadele konusunda doğru bilgileri vermeli, farkındalıklarını artırmalı ve sağlıklı yaşam tarzlarını teşvik etmeliyiz. Gençlerimizi bağımlılıklardan korumak ve onları sağlıklı bir şekilde yetiştirmek hepimizin sorumluluğudur. Bu sorumluluğun bilincinde olarak, işbirliği içinde hareket etmeli ve gençlerimizin geleceğini güvence altına almalıyız. Bağımlılıkla mücadeledeki çabalarımızın kararlılıkla sürdürülmesi, toplumumuzun refahı ve gençlerimizin sağlığı için hayati öneme sahiptir.” Dedi.
Toplantıda daha sonra 2023 yılında bağımlılıkla mücadele kapsamında il genelinde yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verilerek değerlendirmede bulunuldu.
Toplantı tütün mamullerinin yasadışı ticaretinin değerlendirilmesi, Manisa İli Küresel Yetişkin Tütün Araştırması (2023) Sonuçları hakkında katılımcılara sunum eşliğinde bilgi verilmesi, kurul üyesi kurumların bağımlılık alanındaki kurumsal faaliyetlerinin icmali, yaşadıkları sorunlar ve yapacaklarını içeren sunum ile devam etti.
Toplantı kurumlar arası görüş ve öneriler sonrası sona erdi.