• Reklam
  • Reklam
Reklam
Reklam

ATATÜRK’ÜN MANİSA’YA GELİŞİ’NİN 95. YILI KUTLANDI

ATATÜRK’ÜN MANİSA’YA GELİŞİ’NİN 95. YILI KUTLANDI

ATATÜRK’ÜN MANİSA’YA GELİŞİ’NİN 95. YILI KUTLANDI
Editor: Turgutlu Manşet
12 Ekim 2020 - 12:19

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Manisa’yı Onurlandırmasının 95. Yıldönümü Kutlandı.
Vali Yaşar Karadeniz, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetin ilanından sonra Manisa’yı onurlandırmasının 95’inci yıldönümü törenlerine katıldı.
İlk olarak Manisa Tren Garı’nda düzenlenen törende, trenden inen öğrenciler Vali Yaşar Karadeniz’e Türk Bayrağı takdim etti. Vali Karadeniz’in Türk Bayrağını öperek teslim almasının ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen,  “Atatürk Fotoğrafları Sergisi” gezildi.
Daha sonra Vali Yaşar Karadeniz ve protokol üyeleri Manisa Tren Garı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirerek vatandaşları selamladı. 
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirildi.
Törende, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Mehmet Cantürü, Simay Tekçevik şiir okurken temsili olarak dönemin Belediye Başkanı Bahri Sarıtepe’nin kent adına ‘Hoş geldiniz’ konuşma metni Cumhuriyet Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Kamil Özer,  Atatürk’ün cevabi konuşma metni de İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Haydar Kaşıkçı tarafından okundu.
Düzenlenen törene Vali Yaşar Karadeniz’in yanı sıra Manisa Milletvekilleri Özgür Özel, Bekir Başevirgen, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa 1'inci Komando Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Sebahattin Kalkan, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektör Vekili Mustafa Kazaz, protokol üyeleri, STK temsilcileri, askeri erkân ve öğrenciler katıldı.