• Reklam
  • Reklam
Reklam

ASILSIZ İDDİALARIN KURBANI OLDU

ASILSIZ İDDİALARIN KURBANI OLDU

ASILSIZ İDDİALARIN KURBANI OLDU
Editor: Turgutlu Manşet
17 Kasım 2021 - 15:24

Turgutlu’da 8 Kasım 2021 günü yaşanan olayda Cahit Gönlübol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bir gurup öğrencinin gıda zehirlenmesi yaşadığı iddia edilmiş ve öğrenciler okul idaresi tarafından ambulans ve polis otolarıyla kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alınmıştı.
Bir süre Turgutlu Devlet Hastanesinde tedavi gören öğrencileri Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz ve Belediye Başkanı Çetin Akın ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletmişilerdi.
Yapılan ziyaretin ardından İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından konunun takip edildiğini belirten bir açıklama yayınlayan Kaymakam Yılmaz, okul kantininden alınan gıda örneklerinin sonuçlarına göre gerekli işlemlerin yapılacağını söylemişti.
Olayın ardından Cahit Gönlübol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kantininden, Turgutlu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol Ekiplerince alınan gıda numunelerinin sonuçları önceki gün çıktı.
İşletmeci Nazmi Başyılmaz’a gönderilen yazıda İzmir İl Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğünce yapılan muayene ve analizlerin Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliğine” uygun olduğu bildirildi.
Konuyla ilgili öğrencilerin iddialarına istinaden yapılan haberlerin ardından sosyal medya üzerinden adeta bir linç yediklerini belirten kantin işletmecisi Nazmi Başyılmaz; “Numune sonuçlarımız temiz çıktı, hastaneye kaldırılan öğrencilere de zehirlenme teşhisi konulmadı, ancak biz ciddi anlamda mağdur olduk.” Dedi. 
Süreç içerisinde yaşadıklarını gazetemize anlatan Başyılmaz; “Her zaman çok hassas olduğumuz bir konuda suçlanmak bizde şok etkisi yarattı. Bizim müşterimiz çocuklar ve bunu yaşayan bilir, normalden çok daha fazla dikkat ettiğimiz konular bunlar, çok şükür bugüne kadar hiç böyle bir sorunla karşılaşmadık bundan sonrada karşılaşmayacağız inşallah. Ancak bu konuda özellikle sosyal medya üzerinden yediğimiz linç bizi çok üzdü. İnsanımız maalesef sosyal medyada konu hakkında bilgi sahibi olmadan yazıp çiziyor, bu çok sakıncalı bir şey. Şimdi ben aldığım analiz sonuçlarıyla temize çıktım. Peki, bizi sosyal medya mecralarında yargısız infaz edenler nasıl temize çıkacak.” Şeklinde konuştu.