• Reklam
  • Reklam
Reklam

AŞEVİNDE KULLANILMAK ÜZERE ZEYTİN HASADI YAPILIYOR

AŞEVİNDE KULLANILMAK ÜZERE ZEYTİN HASADI YAPILIYOR

AŞEVİNDE KULLANILMAK ÜZERE ZEYTİN HASADI YAPILIYOR
Editor: Turgutlu Manşet
20 Ekim 2020 - 13:29

Turgutlu Belediyesi Aşevi ve Hayır Merkezinde ihtiyaç sahibi aileler için hazırlanan yemeklerde kullanılmak üzere zeytinyağı üretmek için Turgutlu genelindeki park ve yeşil alanlarda bulunan zeytin ağaçlarından zeytin toplama çalışmaları Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştiriliyor.
Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Aşevi ve Hayır Merkezinde kullanılmak üzere zeytinyağı üretmek için zeytin hasadı yapan Turgutlu Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerini ve Avşar Mahallesinde çalışmalarını sürdüren ekipleri ziyaret etti.
Başkan Çetin Akın, Başkan Yardımcısı Evren Erbaş Ser ve daire müdürleri ile birlikte zeytin hasadı yapan ekipleri ziyaret etti. Ekiplerle bir araya gelen Başkan Çetin Akın işlerinde kolaylıklar diledi. 
Zeytin hasadı yapan ekipleri ziyaretinin ardından Avşar Mahallesine giden Başkan Akın yapımı devam eden çocuk oyun alanındaki çalışmaları inceledi. Başkan Akın ayrıca Avşar Mahallesine yeni kazandırılan yeşil alanda yapılacak yürüyüş yolu ve oyun alanları ile ilgili bilgi aldı. Başkan Akın ziyareti sırasında Avşar Mahallesi Muhtarı Yunus Gürbüz ile de bir araya gelerek mahallede gerçekleştirilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu. 
İki farklı noktaya yaptığı ziyaretleri ve ekipler tarafından yürütülen zeytin hasadı hakkında konuşan Başkan Çetin Akın, “Belediyemiz Aşevinde günlük 750 kişiye sıcak ekmek ve aş dağıtıyoruz. Bugün de belediyemize ait yeşil alanlarındaki zeytin ağaçlarından topladığımız zeytinleri zeytinyağı yaparak ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırmak için çalışmalarımızı yapıyoruz. Geçen yıl toplamda 1.5 ton zeytinyağı elde etmiştik. Bu yılki hedefimiz yaklaşık 2 ton. Avşar Mahallemize ise yeni bir çocuk oyun grubu kuruyoruz. Bununla birlikte yine Avşar Mahallemize kazandıracağımız yeşil alanımız içerisinde yapacağımız yürüyüş yolu ve yeni oyun alanlarının süreci hakkında bilgi aldık ve Avşar Mahalle Muhtarımız Yunus Gürbüz ile bir araya gelerek mahallemizde yapacağımız çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Ekiplerimize işlerinde kolaylıklar dilerim” dedi.