• Reklam
  • Reklam
Reklam

ARİF AĞIR ONLİNE SATRANÇ ANI TURNUVASINDA ANLAMLI JEST

ARİF AĞIR ONLİNE SATRANÇ ANI TURNUVASINDA ANLAMLI JEST

ARİF AĞIR ONLİNE SATRANÇ ANI TURNUVASINDA ANLAMLI JEST
Editor: Turgutlu Manşet
27 Kasım 2020 - 12:15

Turgutlu Kaymakamlığı, Turgutlu İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Deha Satranç Eğitim Spor Kulubü işbirliğiyle gerçekleştirilen 24 Kasım Öğretmenler Günü Arif Ağır Online Anı Turnuvasında   Türkiye Geneline açık ayağında Şampiyon olan Miraç Kerem Maden şampiyonluk kupasını , günün anısına Ağır ailesine armağan ederek , çok az görülebilecek bir jest gerçekleştirdi.
22/24 Kasım tarihlerinde iki ayakta yapılan turnuvada  395 sporcu Merhum öğretmen Arif Ağır anısına hamle yaptı.
Kulüp içi ayakta ; Samet Akbay, Eren Hoşer ve Mehmet Emin Konuk kategorilerinde şampiyonluk kupasına uzandı.Türkiye Geneline açık olan ikinci ayakta ise Turgutlu’nun ve Dehanın yıldız oyuncularından Miraç Kerem Maden Şampiyon, İstanbul’dan Muhammet Taşkaya İkinci ve yine Dehanın Milli oyuncularından Enes Işılak Üçüncü olmayı başararak kupa kazandı.
Turnuvada toplamda 27 madalya 15 kupa , 42 kitap dereceye giren sporculara  hediye edildi.
26 Kasım tarihinde Deha Satranç Eğitim Kulüp binasında gerçekleştirilen -pandemi şartları nedeniyle -simgesel ödül töreninde duygusal anlar yaşandı.
İlçe Gençlik Spor Müdürü İ̇smail Eksür,  Deha Satranç Eğitim Spor Kulübü Başkanı Cihan Yıldırım, Merhum Arif Ağır’ın çocukları Alperen- Ceren Ağır, İlçe Satranç Federasyon Temsilcisi Hakan Aktaş‘ın da bulunduğu ödül töreninde kulüp içi kategori şampiyonalarından Samet Akbay’a, Türkiye geneli kategorisinde Şampiyon Miraç Kerem Maden’in bulunamaması nedeniyle kardeşi Ece Maden’e ve turnuva da yarışan Ağır ailesinin üyesi minik sporcu İlkim Ağır’a kupaları takdim edildi.
İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İ̇smail Eksür” Turnuvanın gerçekleşmesinde emeği olan Deha Satranç Eğitim Spor Kulübü ekibine , Turgutlu Kaymakamımız Sayın Ali Yılmaz’a teşekkür ederiz. Pandemi şartlarında 5. defa yapılan Online turnuvalarımıza yüzlerce sporcu iştirak etti.
Bu turnuvada da 400’e yakın sporcumuz Öğretmenler Gününde Arif Ağır Hocamızın anısına hamlelerini yaptı.
Hocamıza Allah’tan rahmet, ailesine de sabırlar diliyorum “dedi.
Kulüp Başkanı Cihan Yıldırım “ Değerli öğretmen arkadaşım Arif Ağır’ın anısına düzenlenen turnuvamız satranç camiamızın hassasiyeti ile yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Böylesine anlamlı turnuvada hamle yapan tüm sporculara teşekkür ediyorum. Arif Abimize Allahtan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum “dedi.
Merhum Arif Ağır’ın oğlu Alperen Ağır ise” Babama gösterilen bu sevgi ve saygı yaşamını ne denli dolu dolu  geçirdiğini, nasıl bir iz bıraktığını gösterdi bizlere. Anı turnuvasının düzenlenmesine katkıda bulunan tüm kurum temsilcilerine teşekkür ediyorum. Allah razı olsun diyorum “dedi.
 Seremoninin finalinde ise söz alan merhum Arif Ağır’ın çalışma arkadaşı Şefika Maden “ Uzun yıllar beraber çalıştığımız hocamız Arif Ağır anısına yapılan Anı Turnuvasının şampiyonu oğlum Miraç Kerem oldu. Benim ricam ile turnuvaya katılan ve şampiyon olan oğlumun kupasını biz Maden ailesi olarak Arif Hocamın çocuklarına armağan etmek istiyoruz” diyerek gözyaşları ile Ceren Ağır’a takdim etmesi tüm izleyicileri derinden etkiledi.