TUTSO Başkanı Faruk Aydın, Asılsız Paylaşımlarla İlgili Yasal İşlem Başlatıldığını Açıklandı

30 Nisan 2024 - 17:06

TUTSO Başkanı Faruk Aydın, Sosyal medya sayfaları üzerinde açılan sahte hesaplardan Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası'nı (TUTSO) karalamaya yönelik olarak yapılan asılsız paylaşımlarla ilgili olarak, adli makamlara başvurularak yasal işlem başlatıldığını açıklandı.

Sosyal medya sayfaları üzerinde açılan sahte hesaplardan Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TUTSO) karalamaya yönelik olarak yapılan asılsız paylaşımlarla ilgili olarak, adli makamlara başvurularak yasal işlem başlatıldığını açıklandı.
Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesapları üzerinden yapılan ve gerçeği yansıtmayan asılsız paylaşımlarla ilgili olarak TUTSO Meclis Toplantısında açıklamalarda bulunan TUTSO Genel Sekreteri Nevzat Avcı, Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın ve Meclis Başkanı Yavuz Semizler, oda üyeleri ve Turgutlu halkına seslenerek TUTSO’nun her yıl Bakanlık, TOBB ve Bağımsız Denetçiler tarafından denetlendiğini belirttiler.
 
AYDIN “BİR İNSANIN İŞİNİ GÖRÜP DE İNSANDAN FAYDALANMAK ADİLİKTİR”
TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın “Odamıza kim gelirse gelsin. Sağcı - solcu demedik, doğulu – batılı demedik. Kim bize geldiyse, herkese eşit mesafede davrandık. Sivil toplum örgütleri ve resmi dairelerimizle de ilişkilerimize hep sıcak tuttuk, tutmaya da devam edeceğiz. Bugüne kadar başta eğitim, sağlık ve asayiş olmak üzere Turgutlu’muza faydası olacak her konuda yardımcı olduk. Bunları tüm Turgutlu halkımız biliyor.  Şimdi bazı sosyal medya hesaplarından şahsıma ve odamıza iftiralar atılmakta. Biz onun bunun söylemleriyle kendimizi avutmayacağız. Kim ne derse desin, biz işimize bakacağız.  Ben uzun yıllar siyaset yaptım.  Turgutlu'da birçok insana dokunduk, elinden tuttuk. Dertlerini derdimiz gördük. Herkese elimizden gelen desteği çıktık. Bir Allah'ın kulu diyebilir mi ki ben Faruk Aydın'a şu işimi yaptırdım, karşılığında da 25 kuruş para verdim. Bırakın para almayı yemeğini bile yemedim.  Bir insanın işini görüp de insandan faydalanmak adiliktir”
 
AYDIN “TUTSO’DA NE BEN, NE YÖNETİMİMİZ, NE DE MECLİS ÜYELERİMİZ PARA ALMIYOR”
Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası’nda hiçbir meclis ve yönetim kurulu üyesinin 1 kuruş para almadığını belirten Aydın “TUTSO Yönetimi ve Meclisi olarak gönüllük esasına göre çalışıyoruz. Bizler hepimiz iş insanlarıyız, hem Meclisimiz, hem de yönetimimiz işini gücünü bırakıp TUTSO’da yapılan toplantılara katılıyor. Hem zamanlarından hemde işlerinden feragat ediyorlar. Hiç birimiz 25 kuruş almıyoruz. Her tarafta hak huzur alıyorlar, ama biz almıyoruz.  Ben başkan olarak haftanın 4-5 gününü burada geçiriyorum. Öğlene kadar da olsa belirli günlerde buradayız”
 
AYDIN “BAZI ŞEBEKELER VAR, BU ŞEBEKELERE MÜSAADE ETMEYECEĞİM”
TUTSO Yönetim Kurulu Başkanlığı’nın yanı sıra TARİŞ Pamuk Birliği’ninde yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürdüğünü belirten Faruk Aydın “TARİŞ’le ilgili olarak şimdi bir basın mensubuna çıkarmışlar yazı yazdırıyorlar. Orada seçimi kaybettiler. Onlar da bizi kötülemeye çalışıyor. Kardeşim Tariş Pamuk Birliği’nde Faruk Aydın'ın bugüne kadar kesilmiş bir tane faturası yok. Ben hiçbir zaman 40 derece sıcağın altında çalışan insanın emeğini zayi etmem. Tarişi nereden nereye getirdik, yönetim olarak biz. Çok güzel bir konumda şuanda. Bu Tariş bitik bir Tariş’di; 13 ay maaş alamayan personel, kasasında delikli kuruş olmayan, 650 milyon lira borcu olan bir Tariş’i, bugün itibariyle 2 milyar bütçeye sahip ettik. Yan kuruluşlar zarar eder haldeydi, şimdi kar eder duruma getirdik. Biz bu toprakta büyüdük. Bu sıcağın altında emek harcadık. Ben 40 derece sıcağın altında elinde kürekle pamuk bendi yaptım. Şimdi kalkmışlar Tarişi yine eski günleri gibi bitirmeye çalışıyorlar. Bazı şebekeler var. Ama o şebekelere müsaade etmeyeceğim. Biz hiçbir yerde, Tariş’te de, TUTSO’da da hiçbir zaman hiç kimsenin hakkını yemeyiz, yedirtmeyiz”
 
AYDIN “YEMEK VE SEYAHAT GİDERLERİMİZİ KENDİ CEBİMİZDEN KARŞILIYORUZ”
TUTSO olarak, üyelerine sürekli olarak sahip çıkrıklarını, onların dertlerini kendi asli görevleri olarak gördüklerini belirten Aydın “Bir tane üyemiz gelip de şu derdimiz var, sorunumuzla ilgilenmediler demedi bugüne kadar. Hiç kimseye biz sizin işinizle ilgilenemeyiz demedik. Herkese sahip çıkmaya da devam edeceğiz.  Allah bu birlik beraberliğimizi bozmasın. Diğer odalarda her ay meclis toplantısında yemek var, biliyor musunuz? Biz senede 2 defa yemek yapıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Ankara'ya toplantılara gittik. Üyelerimiz ve kurumumuz için gittiğimiz bu toplantıların ödeneğini odamızdan değil meclis üyelerimiz kendi ceplerinden karışladı. Yani böyle dışarıdan göründüğü gibi değil. burada para yemek kimsenin haddine değil.  Ben size olan güvenimi hiçbir zaman kaybetmedim. Sizlerin başını öne eğecek hiçbir şey yapmadım, Allah’ta yaptırmasın. Şimdi sosyal medya hesapları üzerinden odamızı ve bizleri karalama kampanyası başlattılar. Sahte hesaplar üzerinden yalan yanlış paylaşımlar yapıyorlar. Bunları kimin yaptığını ortaya çıkartacağız. Bunlar onların yanına kar kalmayacak. Biz kanunen hakkımızı arayacağız.  Ama öyle çamur at izi kalsın yapanlar emin olun o çamurlar bize yapışmaz. Bunu yapan insanlara yapışır o çamurlar. Kısa zamanda göreceksiniz” dedi.
 
AYDIN “GÖCEK’TEKİ YERLERİ İŞGAL EDİYORMUŞUM, HAYATIMDA GÖCEK’E GİTMEDİM”
Sosyal Medya hesaplarından kendisini karalamaya yönelik olarak yapılan paylaşımlardan birisine değinen başkan Aydın “Şimdi hepimiz ticaretle uğraşıyoruz. Hepimizin çoluğu çocuğu var. Bizim de torunlarımız var.  Adam öyle bir yazmış ki Göcek'te sahil kenarlarında yerler varmış ve ben orayı gasp ediyormuşum.  Ben hayatımda Göcek’e gitmedim. Marmaris'te Tariş yok, Göcek’de Tariş yok, Kuşadası'nda Tariş yok. Öyle bir hayal ürünü yaratıyor ki, bu kişiyi tanıyan, tanımayan da bilmeyen de altına yorum yapabiliyor.  Kardeşim araştırın, soruşturun. Bir tane üçkağıtçının lafıyla bu insanları mağdur etmeyin. Bir sorun bakalım gelin bizi dinleyin. Biz bu zamana kadar terbiyemizi de, kişiliğimizi de bozmadık. Hakaret etmedik”
 
AYDIN “HERKES GELİP ODAMIZI DENETLEYEBİLİR”
Bugüne kadar üzerlerine atılan iftiraları sahte hesaplar oldukları için dikkate almadıklarını belirten Aydın “Herkes bu paylaşımları yapanların sahte hesaplar olduğunu biliyor ama Turgutlu dışındaki insanlar bilmiyor.  Onun için hiçbir çekincemiz yok. En azından bunu bir aydınlatmakta da fayda var. Suskunluk olayı kabul eder anlamına gelir diyoruz. Biz her şeyi belgeyle, bilgiyle yaparız. Herkes gelip odamızı denetleyebilir. Biz Ticaret Bakanlığı tarafından sürekli denetleniyoruz. Ben Tariş’e de denetim istedim. Kendim istedim, bizim hiçbir şeyden korkumuz yok. Allah'a şükür ben yaşadığım müddet içerisinde hiç başımı öne eğmedim. Allah eğdirmesin. Bir kuruşunu yediysem bana haram zıkkım olsun. Bugün Turgutlu Ticaret Odası Başkanı olması kolay değil arkadaşlar. Bu sevgiyle olur, iftirayla yalanla olmaz. Ben sizlere desteği, sizleri bana güveniniz ile oldum. Allah'a şükür biraz önce de ifade ettiğim gibi ben başımı öne eğecek hiçbir iş yapmadım. Sizleri mahcup edecek bir iş yapmadım. Benim en büyük güvencemde sizlersiniz”
 
SEMİZLER “DEDİKODULAR, HER ZAMAN OLACAKTIR KULAK ASMAYIN”
Sahte hesaplardan yapılan asılız paylaşımların, dedikodudan ibaret olduğunu ve bu konulara asla kulaK asmadıklarını belirten TUTSO Meclis Başkanı Yavuz Semizler “Böyle dedikodular her zaman olacaktır. Meyve veren ağaç taşlanır misali. Faruk Aydın başkanım, sizin neler yaptıklarınız ortada. Hem TUTSO’da, hem TARİŞ adına yaptığınız hizmetler ortada. Bugüne kadar zarar eden Tariş’i nereden nereye getirdiğiniz. Geçen dönem üyenin haberi yokken prim yatırdınız. Bunları biz üye olmamıza rağmen biliyoruz. Dolayısıyla başarılarının devamını temenni ediyorum. Böyle dedikodular her zaman hakkınızda olacaktır. Hiç kulak asmayın. Doğru bildiğinizi yapmaya devam edin başkanım.  Biz TUTSO olarak zaten her zaman arkanızdayız”
 
SEMİZLER “BU İFTİRALAR SADECE FARUK AYDIN’A DEĞİL, HEPİMİZE ATILDI”
Sahte hesaplardan yapılan yalan paylaşımlarla, TUTSO’da görev yapan herkese iftiralar atıldığını, bu asılsız paylaşımları yapanlarla hukuk önünde karşılaşacaklarını belirten TUTSO Meclis Başkanı Yavuz Semizler “Birçoğumuz sosyal medyayı kullanıyoruz ve tahmin ediyorum ki bir çoğumuzda bu açıklamaları benim gibi okumadı. Bu durum sadece yönetim kurulu başkanımız Faruk Aydın beye atılan bir suç değil. Başta meclis başkanı olarak ben ve siz değerli meclis üyelerine de atılan bir suç. Eğer sosyal medyalarda kim olduğunu bilmediğiniz, sahte isimlerle kullanıcılar varsa bence bunları bir bir takipten çıkarın. Yani tanımadığınız, bilmediğiniz, sahte hesaplar üstünden özellikle genel ve yerel seçimlerde, bizim gibi oda seçimlerinde sürekli bu sahte hesaplardan böyle sahte bilgiler paylaşılıyor.  Genel sekreterimizin verdiği bilgiler zaten çok açık ve de net. Bu suçlamaları yapanları sahte hesap olduğu için ben ciddiye almıyorum” dedi.
 
SEMİZLER “BEN YAŞIMA KADAR HİÇ BİR YANLIŞ İŞİN YANINDA OLMADIM”
TUTSO’nun her yıl denetlendiğini belirten Semizler “Bizim odamız, genel sekreterimizin verdiği bilgide olduğu gibi bağımsız denetçiler tarafından zaten her zaman denetliyor.  Bakın ben bu yaşıma kadar hiçbir yanlışın içinde hiçbir yanlışın arkasında olmadım. Dolayısıyla böyle bir şeylerin içinde benim, sizin ve yönetim kurulu başkanınızın olmasını bekleyenler hüsrana uğrarlar. Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası, kurulduğu günden bugüne kadar görev yapan hiçbir yönetim kurulu başkanı, hiçbir meclis başkanı böyle iftiralar altında kalmadı. Şu anda yine biz bu iftiraları kesinlikle ve kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu iftiraları atan sahte hesapları da lütfen takip edeniniz varsa sizden rica ediyorum bilmediğiniz sahte hesaplar varsa takip etmeyin. Bunlar sürekli iftira atmaya devam edeceklerdir”
 
SEMİZLER “TUTSO HERKESİN YANINDA OLMUŞTUR”
TUTSO’nun bugüne kadar öğrencilerin, halkımın, resmi kurumların ve oda üyelerinin sürekli yanında olduğunu belirten Semizler “Bugüne kadar Turgutlu’da ne kadar üst düzey varsa, İçişleri Bakanlığına bağlı emniyet müdürlüğümüz olsun, Adalet Bakanlığımız olsun sürekli iyi ilişkiler içinde olduk. Turgutlu için yapılması gereken bir şey varsa başta yönetim kurulu başkanımız Faruk Aydın bey olmak üzere değerli yönetim kurulu üyelerinin de olurlarıyla ilişkilerimizi gayet güzel ilerlettik. Eksik olan yerlerde tamamlamaya çalıştık. Biliyorsunuz yine en son 8 derslikli okul kazandırdık Turgutlu'ya. Bunların hepsi yönetim kurulu başkanımızın sayesinde oldu. Ben bunu açık yüreklilikle ifade etmek istiyorum. Ticaret borsamızın da tabii ki katkısı var. Ticaret borsamıza da teşekkür ediyorum.  Güneş balçıkla sıvanmaz başkanım. Siz her zaman doğrunun yanındasınız. Ben şahsım adına ve tahmin ediyorum meclis üyesi arkadaşlarım da hepimiz sizin yanınızdayız. Siz her zaman desteğimiz devam edecek. Allah razı olsun bugüne kadar yaptığınız çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz” dedi.
 
AVCI “BÜTÇEMİZ 6 MİLYONKEN, 8 MİLYON LİRA NASIL YEMEK FATURAMIZ OLABİLİR”
Son 10 yıllık oda gelir ve giderleri ile ilgili olarak meclis üyelerini bilgilendiren TUTSO Genel Sekreteri Nevzat Avcı, sahte hesaplardan yapılan yalan paylaşımlarla ilgili olarak adli makamlara başvuruda bulunduklarını belirtti.
 
Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası’na atılan iftiralardan birisi olan 7 milyon liralık yemek faturası olduğun yönündeki iddialar yönelik açıklamada bulunan Avcı “7 milyonluk faturadan bahsedilmiştir. Bizim 6 milyon 400 bin lira bütçemiz varken, 7 milyon liralık nasıl bir alkollü yemek faturası var dedik. Bir anda açıklamayı değiştirdiler. 10 yıl içerisinde 8 milyon lira gibi bir açıklamaya döndü. Bizde 10 yıllık bir projeksiyon çizmek için 10 yıllık toplam gelirlerimiz ne? bütçemiz ne? nereye harcamışız? Bunun bilgisini çıkardık”
 
AVCI “10 YILLIK BÜTÇEMİZ 22 MİLYON 750 BİN LİRA”
Açıklamalarını TUTSO’nun son 10 yıllık bütçesini meclis üyeleri ve basın mensuplarına açıklamasıyla sürdüren Avcı “Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odamızın; 2014 yılı 1 milyon 150 bin, 2015 yılı 2 milyon 250 bin, 2016 yılı 1 milyon 300 bin, 2017 yılı 1 milyon 450 bin, 2018 yılı 1 milyon 600 bin, 2019 yılı 1 milyon 900 bin, 2020 yılı 2 milyon 200 bin, 2021 yılı 2 milyon 400 bin, 2022 yılı 3 milyon 100 bin, 2023 yılı ise 6 milyon 400 yüz bin lira olmak üzere, 10 yıllık toplam bütçemiz 22 milyon 750 bin liradır. Yine 10 yıl içerisinde yaptığımız toplam giderler. Genelde bütçemizin yüzde 40’ı personel giderlerimiz oluşturuyor. Bu da 9 milyon 100 bin lira. Yine bütçemizin yüzde 10’u, bu yıldan itibaren ise yüzde 12’sini oluşturacak olan 2 milyon 750 bin lira TOBB, bakanlık, sandık ve kalkınma ajansına aidat veriyoruz.  Bütçemizin yüzde 10’u yardım ve bağışlara, burs ödemelerimize, kamu kurum ve kuruluşlarımızın, milli eğitimimizin, hastanemizin, Turgutlu'da ihtiyaç sahibi insanların  ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında bağış olarak harcıyoruz. Bu da 2 milyon 750 bin lira. Resmi vergi harç ödemelerimiz 300 bin lira. 10 yıl içerisinde yönetim giderlerimiz, elektrik, kırtasiye, danışmanlık, akaryakıt, telefon, internet, temizlik, doğal gaz, demirbaş alımı ve bakımı, bina bakım ve onarım, sigorta, acentelik, eğitim, üye promosyon giderleri, proje giderleri, faaliyet giderleri ve aklınıza  gelebilecek olan her türlü yönetimsel giderler için, bütçemizin yüzde 20’si, yani 5 milyon 290 bin lira harcamışız. Bu 10 yıl içerisindeki geçen sene 2 adet araç alımı yaptık. Bir TOGG alımımız var 1 milyon 650 bin lira, birde hizmet aracı değişimimiz var 600 bin lira yani 2 milyon 250 bin lira harcama yapmışız.
 
AVCI “10 YILLIK YEMEK FATURAMIZ 310 BİN LİRA”
Sahte hesaplar üzerinden alkollü yemek faturalarına yönelik olarak 8 milyon lira harcandığı yönündeki asılsız paylaşımlara yönelik olarak açıklamasını sürdüren Avcı “TUTSO’nun 2014-2024 yıllar arasında 10 yıl boyunca yaptığı toplam yemek gideri ise 310 bin lira. Bunun içerisinde bir tek kuruş alkol faturası yok. Bu yemek faturalamızın içerisinde geçtiğimiz yıl 2’ncisini düzenlemiş olduğumuz üyelerimizle birlikte yaptığımız kahvaltı programları, yılda 2 defa birisi Ramazan ayında iftar yemekli, diğeri ise yılbaşında düzenlenen yeni yıl meclisi toplantılarımız var. Ayrıca bunun içerisinde ilçemizden, ilimizden ve Ankara'dan gelen bürokratları, zaman zaman ağırladığımız yemekli toplantılar var. Bugüne kadar toplam 310 bin lira, buda yıllık olarak 31 bin lira gibi bir rakama denk gelmektedir”
 
AVCI “ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE PAYLAŞIYOR VE ÇALIŞIIYORUZ”
TUTSO’nun bugüne kadar yaptığı tüm gider ve gelir işlemlerinin şeffaf bir şekilde paylaşıldığını belirten Avcı “TUTSO olarak yaptığımız tüm harcamalarımızı ve gelirlerimizi, meclis üyelerimize her ay paylaşıyoruz. Yıl sonunda da üyelerimizle faaliyet raporlarımızda bunları paylaşıyoruz.  Şeffaf bir şekilde. Her ay yine bağımsız bir denetçi tarafından yeminli mali müşavir tarafından hesaplarımız denetletiyoruz. Bu kadar şeffaf bir yönetimimiz var. Harcamalarımız tamamen şeffaf.  Elimizden geldiği kadarıyla üyemizden aldığımız 1 kuruş aidatı bile etkin bir şekilde kullanmak için çalışırken bu tür iftiralar çok hoş olmadı. Bu paylaşımlarla ilgili olarak da yasal mercilere başvurumuzu yaptık. İnşallah kimler tarafından yapıldığı ortaya çıkar ve sonuçlarına katlanırlar”