TURGUTLUSPORUN SEZON PERFORMANSI

04 Mayıs 2024 - 16:50

Turgutluspor, TFF 3'üncü Lig 2'nci grupta sezonu tamamladı.

TFF 3’üncü lig 2’nci grupta sezonu 47 puanla 4’üncü sırada tamamlayan Turgutluspor, 30 maçta 14 galibiyet, 5 beraberlik, 9 mağlubiyet aldı.
Kırmızı siyahlılar sezon boyunca topladığı 47 puanın 25’ini iç sahada 22’sini ise deplasmanda oynadığı müsabakalarda hanesine yazdırdı.

Turgutluspor, sezon boyunca toplam 43 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesinde 33 gol gördü. Oynadığı 28 maçın 9’unda kalesini gole kapatan Turgutlu temsilcisi, kalan 19 maçta kalesinde gol gördü.
Turgutluspor oynadığı 28 maçta sezonun ilk yarısında Anadolu Üniversitesi ve Batman Petrol maçlarında ikinci yarıda ise Hacette 1945 ve Pazarspor maçlarında gol sevinci yaşayamadı.

Kırmızı siyahlılar 2023-2024 Sezonu TFF 3’üncü lig play-off 1’inci turunda Efeler 09 Spor ile karşı karşıya geldi. Kendi evinde oynadığı mücadeleden 4-1 skorla mağlup ayrılan Turgutluspor, bu sonucun ardından TFF 2’nci lig hayallerine play-off turunda veda etti.

EN ÇOK FORMA ŞANSI BULANLAR; ZEKERİYA TOPAYAN, EMRE ÇÖLGEÇEN VE UĞUR KURT
Turgutlusporun kalesini koruyan kaleci Zekeriya Topayan, orta saha oyuncusu Uğur Kurt ve sol kanat oyuncusu Emre Çölgeçen ligin tamamında en fazla forma şansı bulan oyuncular oldu. Kaleci Zekeriya, orta saha oyuncusu Uğur ve sol kanat oyuncusu Emre forma giydikleri 27 maçın 27’sinde ilk 11’de başlayarak dikkat çektiler.

EN GOLCÜ NOYAN ÖZ
Turgutlusporun, TFF 3’üncü lig 2’nci grupta en fazla gol atan oyuncusu Noyan Öz oldu. Sezonun 30 haftasında fileleri 43 kez havalandıran takımda toplam 10 futbolcu gol atma başarısı gösterdi. Fileleri 9 kez havalandıran Noyan Öz, en golcü isim olarak ön plana çıktı. Veysel Karani Ünal ve Tolga Cevher 7, Hakkı İsmet Şimşek 4, Alperen Aydın 3, Salih Polatdemir, Recep Metin, Hamit Bayraktar ve Berkay Sezer 2, Feyzullah Şahin Güneş 1 gol kaydetti.

7 KIRMIZI VE 67 SARI KART
Turgutluspor, TFF 3’üncü lig 2’nci grupta sezon boyunca 7 kırmızı ve 67 sarı kart gördü. Turgutluspor’da sezon boyunca oynadığı müsabakalarda Recep Metin 2, Zekeriya Topayan, Ekrem Okkay, Halilcan Doğan, Hakkı İsmet Şimşek ve Emre Akgün birer kırmızı kart gördü.
 
 -Haber:Burak Pehlivan