TURGUTLU MERKEZLİ FETÖ OPERASYONU 3 TUTUKLAMA

13 Ocak 2021 - 13:07

Turgutlu merkezli FETÖ/PDY operasyonunda eş zamanlı olarak 7 adrese baskın yapıldı ve operasyonda 7 isim gözaltına alındı. Operasyonda örgüte ait çok sayıda doküman, dijital materyal ve 40 bin dolar ele geçirildi.
Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün Güncel Yapılanmasının deşifre edilmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında Turgutlu merkezli operasyon düzenlendi. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası örgütün çıkış noktaları arasında yer alan Turgutlu’da polis FETÖ ile mücadelesine ara vermeden devam ediyor. Elde edilen istihbarat bilgileri ışığında Turgutlu merkez ve Manisa, İzmir, Adana ve Aydın’da yapılan operasyonda 7 kişi gözaltına alındı.
Operasyonda halen örgütte faaliyet yürüten, örgütün hücre evlerinde kalan F.M., M.D., S.D.,S.Ö., A.Ö.K., S.İ.U. ve E.A. gözaltına alındı. Operasyonda FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne ait çok sayıda doküman, dijital materyal ve 40.000 Amerikan Doları ele geçirildi.
Emniyet sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen isimlerden F.M., M.D. ve S.İ.U. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şahıslardan 2’si savcılık sorgusunun ardından serbest kalırken diğer 2 şahıs mahkemece adli kontrol şartıyla serbest kaldı.