Turgutlu'da Trafik Haftası'nda Öğrencilerle Etkinlik Düzenlendi

08 Mayıs 2024 - 16:54

Turgutlu'da 4-10 Mayıs Trafik Haftası Etkinlikleri kapsamında; polis ve jandarma trafik elipleri öğrencilerle birlikte etkinlik düzenlendi.

Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ve Turgutlu İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik ekipleri, Trafik Haftası'nın önemini vurgulamak amacıyla öğrencilerle bir araya geldi.

Turgutlu’da 4-10 Mayıs Trafik Haftası Etkinlikleri kapsamında; polis ve jandarma trafik elipleri öğrencilerle birlikte etkinlik düzenlendi. Etkinlik çerçevesinde Turgutlu Belediyesi Hizmet Binası karşısında bulunan meydanda ekipler tarafından stand açıldı.

Etkinlikte öğrencilerle bir araya gelen Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya: “Çocuklarımıza küçük yaşta trafik bilincini aşılamak, trafikte duyarlı ve saygılı bireyler yetiştirmek çok ama çok önemli. Küçük yaştan itibaren biz bu eğitimleri çocuklarımıza verirsek, büyüdükleri zamanda trafikte duyarlı kişiler haline gelirler. Çocuklarımız bu konuda hassasiyet gösterip, büyüklerine örnek olmalılar. Toplumumuzu bu şekilde trafite daha duyarlı hale getirebiliriz.” dedi.

Trafik güvenliği konusunda bilinçlenmek ve önemli mesajları paylaşmak için bir araya gelen öğrencilere trafik polisleri ve trafik jandarması tarafından trafik güvenliği konusunda bilgilendirici broşürler dağıtıldı. Meydanda bulunan polis araçları, ışıklı ve sesli uyarı cihazları ve trafik işaret ve levhaları ile trafik eğitim alanları oluşturularak, trafik kurallarını uygulamalı olarak öğrenmeleri sağlandı.

Öğrencilere alkolün insanlar üzerinde nasıl bir etki yarattığını, alkollüyken araç sürülmesi durumunda trafikte meydana gelecek tehlikeleri göstermek için ‘alkol gözlüğü’ adı verilen gözlük takıldı. Gözlüğü takan öğrenciler iki duba arasında oluşturulan kaleye gol atmaya çalıştılar. Trafik Haftası etkinliğine katılan öğrenciler tarafından gözlemlenebilmesi için polis araçları, ışıklı ve sesli uyarı cihazları ve trafik işaret ve levhaları alanda hazır bulundu. Düzenlenen etkinlik Gazi İlkokulunda eğitim gören öğrenciler tarafından ilgiyle karşılandı.

Etkinliğe; Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Sercan Karaçalı, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Dursun, polis ve jandarma trafik ekipleri, Gazi İlköğretim okulu öğrencileri ile öğretmenleri katıldı.

-Haber:Burak Pehlivan