Potanın Tarzanları, Karşıyaka Maçı Hazırlıklarını Sürdürdü

02 Mayıs 2024 - 15:01

Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulübü basketbol takımı, 4 Mayıs Cumartesi günü saat 15.30'da Pınar Karşıyaka ile Muradiye Spor Salonu'nda karşılaşacak.

Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulübü basketbol takımı, Pınar Karşıyaka ile oynayacağı maçın hazırlıklarını Başantrenör Hakan Demir yönetiminde sürdürdü. Demir, antrenman sonrasında yaptığı açıklamada, “Her şeyden önce ligin bitmesine bir hafta kala 6’ncılığı garantileyerek play-off’a girmiş olmamız, hem kulübümüz, hem takımımız, hem de şehir adına çok önemli bir başarı” dedi.
 
Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulübü basketbol takımı, 4 Mayıs Cumartesi günü saat 15.30’da Pınar Karşıyaka ile Muradiye Spor Salonu’nda karşılaşacak. Yeşil-beyazlı takım, lig 5’inciliği için büyük öneme sahip derbi hazırlıklarını da sürdürdü. Ege Derbisine sahne olacak maç öncesinde biletler de 40 ve 20 TL’den satışa çıktı. Biletlerin satışa çıkması ile birlikte daha ilk saatlerde yüzde 50’si satıldı. Antrenman sonrasında açıklamalarda bulunan Manisa BBSK Başantrenörü Hakan Demir, geride kalan haftaları ve play-off hakkında değerlendirmelerde bulundu.
 
Süper Lig’de ikinci sezonda play-off oynama başarısı
Manisa BBSK Başantrenörü Hakan Demir, yakalanan başarıda herkesin emeği olduğunu ifade ederek, “Her şeyden önce ligin bitmesine bir hafta kala 6’ncılığı garantileyerek play-off’a girmiş olmamız, hem kulübümüz, hem takımımız, hem de şehir adına çok önemli bir başarı. Bu şekilde Şampiyonlar Ligi’ni garantilemek ayrıca büyük bir başarı ki bunu Süper Lig’de ikinci yılında olan bir takımın, bir kulübün başarması daha önce herhalde eşi benzeri görülmemiş bir durum. Dolayısıyla bunda herkesin emeği var. Taraftarları, kulübü, yönetimleri, burada çalışan herkesin emeği var. Dolayısıyla herkesi tebrik ediyorum” dedi.
 
“Taraftarın bu kenetlenmede çok büyük bir payı var”
Geçtiğimiz sezon ‘Hiç Pes Etme’ sloganıyla taraftarlar ile arasında oluşan organik bağın çok güçlü olduğunu belirten Demir, “Geçen sene burada göreve başladığımızda takım oldukça zor bir durumdaydı. Çünkü, ligin son sırasındaydık ve herkes Manisa’ya düştü gözüyle bakıyordu. Ancak, ‘Hiç Pes Etme’ mottosuyla yola çıktık. Son maça kadar mücadeleyle buradan çıkabilirdik. Netice oradan çıkarak ligi 9’uncu sırada bitirmiştik. Play-off’u da son maçta kaçırmıştık. Geçtiğimiz sezon ligin ikinci yarısında en çok maç kazanan takımlardan bir tanesiydik. Bu sene de nispeten daha iyi durumda takımı devraldım. Ama son birkaç maçta ivmesi aşağıya düşmüştü. Bu hafta kazanırsak 5’inci sıradan play-off’a girmiş olacağız. Taraftarın bu kenetlenmede çok büyük bir payı var. Geçen sene de bizi çok zor maçlarda desteklediler. Bu sezon da çok kritik maçlarda arkamızda durdular. Zaman zaman maç kaybettiğimiz de oldu kendi sahamızda. O zaman da bizleri desteklemeye devam ettiler. Çok teşekkür ediyorum. Bu takımla olan bağları çok güçlü. Manisa, iki senede gerçek bir basketbol şehrine dönüştü. Seyircisiyle, takımıyla, organizasyonuyla, salonuyla hem Avrupa’da hem Türkiye’de ismi bilinen ve saygı uyandıran bir kulüp haline gelmiş olmasında taraftarın da çok büyük katkısı var. Hepsine ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Burada benden önce çalışan Ahmet Kandemir’e de teşekkür etmek lazım. İyi oyunculardan kurulu bir takım kurmuş. İyi bir takıma sahibim. İyi bir çalışma ortamına sahibim” ifadelerini kullandı.