Manisa'da Dolandırıcılık Operasyonu: 8 Kişi Tutuklandı

11 Mayıs 2024 - 12:08

Operasyon sonucunda gözaltına alınan 14 kişiden 8'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Salihli merkezli 6 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyon sonucunda gözaltına alınan 14 kişiden 8’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Salihli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Salihli merkezli İzmir, Balıkesir, Aydın, Sakarya ve Antalya olmak üzere 6 ilde eş zamanlı tefecilik ve nitelikli dolandırıcılık operasyonu düzenlendi.
Emeklilere yönelik kredi verme vaadiyle tefecilik ve nitelikli dolandırıcılık yaptığı belirlenen 14 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerden 6’sı adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken örgüt lideri A.K. (35) ile örgüt yöneticileri S.Z. (34) ve S.S. (31) ve örgüt üyeleri A.K. (42), A.Ç. (36), B.E. (64), M.K. (52), U.Y. (47) olmak üzere 8 şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Manisa Emniyet Müdürlüğü Manisa halkının huzur ve güvenliği için suç ve suçlularla mücadelenin aralıksız devam edeceğini bildirdi.