CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL: "YENİ BİR DEVİR AÇMAK İÇİN GELDİK"

27 Nisan 2024 - 19:41

CHP Genel Başkanı Özgür Özel çeşitli temaslarda bulunmak üzere Manisa'ya geldi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban’ı ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi. Oturduğu şehrin belediyesini kazanmaktan mutluluk duyduğunu kaydeden Özgür Özel, “Biz Türkiye’ye örnek olacağız. Bir devri bitirmek, yeni bir devir açmak için geldik” diye konuştu.
 
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Manisa’ya gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban’ı makamında ziyaret ederek görevinde başarılar diledi. CHP’li Özel’e Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, genel başkan yardımcıları, Manisa Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve partililer eşlik etti. Ziyarette belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri de hazır bulundu. CHP liderini Yunusemre’de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Yunusemre Belediye Başkanı Balaban, “Bizi onurlandırdığı için kendisine teşekkür ediyor, sevgilerimi saygılarımı iletiyorum. Kendisinin demokratlığı demokrasiye olan inancı sonucunda biz buralardayız. Demokrat tavrından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi. Yapılan çalışmalar hakkında da Özgür Özel’i bilgilendiren Başkan Balaban, tespit ettikleri borç kalemlerini ve nedenlerini anlatırken; kiralanan 48 aracın şirkete iade edildiğini belirtti buradan 68 milyon gibi bir borç yükü doğduğunu söyledi.
 
‘UZUN YILLARDIR BEKLEDİĞİM ANLAMLI BİR ZİYARET’
 Kendisinin de Yunusemre’de yaşadığını, parti üyelik kaydının da bu ilçede olduğunu dile getiren CHP Genel Başkanı Özel, çok uzun yıllardır bu ziyareti beklediğini söyledi. Özgür Özel burada yaptığı konuşmada, “Benim açımdan çok anlamı bir ziyaret. Çok uzun yıllardır beklediğimiz bir ziyaret. Yunusemre benim de Sayın Belediye Başkanımızın da ve çoğumuzun da ikamet ettiği ilçe. Şehzadelerde doğmuş orada okumuş, Yunusemre’ye taşınmış insanlarız. Parti üyeliği kaydımız da Yunusemre’ye aittir. Geçen seçim partimizin logosunun olmadığı ittifak ortağımızla seçime girip elimizden geleni yapmıştık. Ama maalesef Manisa kazanılamamıştı. Bu sefer partimiz Manisa’daki 17 ilçeden liste veremediği bir ilçeyi saymazsak yarışa girdiği sadece 2 ilçeyi kaybetti. Manisa’da şu anda AK Parti’nin 2, Yeniden Refah Partisi’nin 1 belediyesi var. Manisa’da yıllardır seçim kaybettik. Sadece bir bayramlaşmaya Cahit Kaplan ile birlikte gitmiştik. Hep yalnızdık, zorluklar çektik. Partinin milletvekili, grup başkanvekili, ana muhalefet partisi olarak bizi arayıp da bir isteğiniz, yapabileceğiniz bir şey var mı diye soran olmadı. İl başkanıma talimatımdır. Bundan sonraki her resmi günde, bayramda ildeki birinci parti olarak bütün partileri arayıp onları da buralara dahil etmek olacak. Belediye Başkanımıza atanan belediye başkan yardımcılarımıza ayrı ayrı başarılar diliyorum.  Her siyasi partiden belediye meclis üyelerimize uyumlu ve Manisa’ya Yunusemre’ye katkı sağlayacak çalışmaları için şimdiden tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.
 
KANUN NEYİ GEREKTİRİYORSA O YAPILACAK
 Seçmenlere seslenen CHP’li Özel, parti gözetmeksizin herkese eşit hizmet götürüleceğinin sözünü verirken, yapılan yolsuzlukları da yargıya taşıyacaklarını söyledi. CHP Genel Başkanı Özel: “AK Parti, MHP’ye oy atan kimse kendisini dışarıda hissetmesin. Bu belediyeler onlara da hizmet etmek için var. Onlar ‘CHP var bize yaşam şansı tanımazlar’ diye bir şey yok. Ne esnafı ne müteahhidi, ne de bir başkanı kurallar neyse eşit uygulanacak. Herkes böyle bilsin. Tabi ki geçmiş dönemlerde yapılan bir takım hatalar, eksiklikler, kasıtlar ve kusurlar var. Küçük hataları kusurları görmeyiz. Ama kasıtları özellikle kamu kaynaklarının bir partinin yandaşlarına peşkeş çekilmesini, 150 bin TL’ye yapılacak işin 350 bin TL’ye yapılmasını affetmeyiz. Sorumlusu kamu görevlisi ise kamu görevlisi, siyasetçi ise siyasetçi hesabını verecek. Ama bunu asla ve asla bir hesaplaşma şeklinde değil, kanun neyi gerektiriyorsa belgeleri savcılara teslim ederek objektif bir şekilde yapacağız. Suçu olmayan, hatası olmayan kimseye bir şey yapmayız. Fark etmeden kendisine suç işletilenleri hep birlikte değerlendireceğiz. Ama suçun, rüşvetin, kirliliğin parçası olan kimseyle yol yürümemiz mümkün değildir. Onlar hesaplarını verecekler” şeklinde konuştu.
 
‘DEVR-İ SABIK YARATMA NOKTASINDA DEĞİLİZ’
 Konuşmasında Türkiye gündemine oturan makam odası konusuna da değinen Özgür Özel şunları dile getirdi: “İçinde bulunduğumuz oda Türkiye’nin en çok konuştuğu makam odalarından bir tanesi. Elbette zevkler, renkler tartışılmaz. Ama müsriflik, israf varsa ondan da uzak dururuz. O noktada da devr-i sabık yaratma noktasında değiliz. Ama yetimin hakkını yiyen varsa Manisa’nın hakkını başkalarına çekmiş olan varsa o dönemler bitti. Şimdi onların hesabını verme dönemi başladı. Manisa’da esnaf yokmuş gibi Türkiye’nin öbür ucundaki esnaflara şirketlere ihaleler verenler veya Manisalıların varlıklarını birilerine peşkeş çekip oradan bir partiyi finanse edenlerin döneminin sona erdiğini büyük bir memnuniyetle görüyoruz. Gerçek sorumlular yargı önünde hesap verecek. Bunu yapmazsak kendimizi inkar etmiş oluruz. Ama partili anlamında, oy veren anlamında kimsenin ekmeği ile oynama, işinden etme gibi şeyler olmayacak. Ama yürüyen soruşturmalar var. Soruşturmalar devam edecek”
 
‘TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAĞIZ’
Önümüzdeki günlerde CHP’li belediyelere gönderilecek genelge ile kamuda tasarrufa gidilmesinin talimatını vereceklerinin altını çizen CHP Genel Başkanı, “Geçmişin şatafatından arınacağız” dedi. CHP’li Özel açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Önümüzdeki hafta bütün CHP’li belediyelere israf ve tasarruf genelgesi yollayacağız. Bu genelgeyle yeni bir çığır açacağız. Herkesin bu tasarrufa katkı sağlamasını isteyeceğiz. Türkiye’nin en borçlu belediyelerinden biri devralınmış durumda. Bu borçların kapatılması, bir şekilde döndürülmesi, belediyenin hizmet etmesi gerekiyor. Standart belediyecilik hizmetlerinde bir aksama olmayacak. Her kuruş sosyal belediyecilik için harcanacak. Yoksullar, dezavantajlı gruplar için harcanacak. Bu kentte birileri açlık çekerken birileri sefa sürmeyecek. Birileri yoksulluk çekerken birileri dağda belediyenin yaptırmış olduğu köşklerde israf masalarında homini gırtlak yemeyecek. Yoksulluk varsa yoksulluk ortadan kalkana kadar kimse şatafatın ve lüksün yaşadığı bir belediyede bulunmayacak. Sosyal belediyeciliğin en iyi örneğini sergileyeceğiz.  Biz Türkiye’ye örnek olacağız. Bu ülkede nelerin olduğunu nasıl yönetildiğini nasıl yandaşların kayrıldığını hep birlikte yaşadık. Şimdi bizim yandaşlarımızın kayrılması için bu belediyeyi devir teslim almadık. Bir devri bitirmek, yeni bir devir açmak için geldik.” Konuşmaların ardından Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e hediye takdiminde bulundu.