• Reklam
  • Reklam
Reklam

AKIN, 6 AYLIK FAALİYET RAPORUNU AÇIKLADI

AKIN, 6 AYLIK FAALİYET RAPORUNU AÇIKLADI

AKIN, 6 AYLIK FAALİYET RAPORUNU AÇIKLADI
Editor: Turgutlu Manşet
22 Ekim 2019 - 19:00

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın 6 aylık faaliyet raporunu açıkladı. Tasarruf moduna geçtiklerini ifade eden Çetin Akın; ”Vatandaşlarımızla omuz omuza bu kenti yönetiyoruz. Yatırımların önünü açmak için her türlü çabayı gösteriyoruz” dedi.
Kurmaylarıyla birlikte basın mensuplarının karşısına geçen Akın A’dan Z’ye tüm konulara değindi. Akın, Turgutlu’ya doğalgaz müjdesi verirken;” Yeni yılın ilk ayına kadar tüm Turgutlu doğalgaza kavuşmuş olacak” dedi. Belediyenin faaliyetleri ve çalışmaları hakkında bilgi veren Çetin Akın gündemin sıcak konularını da ele aldı.
'Bayramları şanına yakışır bir şekilde yaşıyoruz'
Çetin Akın;”Milli bayramlarımızı, Kurtuluş Şenliklerimizi ve Bağ Bozumunu şanına yakışır şekilde kutladık ve kutlamaya devam edeceğiz. Eski geleneklerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Konserler, hemşehri geceleri ile kortej yürüyüşleri ile halkımızla bir arada oluyor ve kenetleniyoruz. Sosyal belediyeciliğin iyi örneklerini sergiliyoruz. Aşevimiz 500 aileye yemek, 650 aileye ekmek desteği veriyor. Dost Eli projemiz ile ihtiyaç sahiplerine kıyafet olanağı sağlıyoruz” dedi.
'Yol yapıyoruz, övgü alıyoruz'
Turgutlu’da yeni yol yapım ve tamirat işlerini hızlandırdıklarını ifade eden Çetin Akın;”Yol yapımı bir zahmet olmaktan çıktı. Yol yapımı yada tamirat konularında hızlı hareket ediyoruz ve vatandaşımızın mağduriyetini en aza indiriyoruz. Bugüne kadar 13 bin 338 metrekare bordür taşı, 72 bin 300 metrekare parke taşı ve 9670 metrekare tamirat hattı yaptık. 40 ton asfalt  ve 1280 metrekare beton kullanarak tadilat ve tamirat yaptık” şeklinde konuştu.
'Orta ölçekli sanayi Turgutlu’ya can verecek'
Yakından takip ettiği bir proje olan Orta Ölçekli Sanayi Sitesi konusunda açıklamalarda bulunan Çetin Akın bu alanda 5-6 bin kişinin istihdam edileceğini, Turgutlu’ya önemli bir katma değer kazandıracağını ifade etti. Akın;” Çok prestijli bir proje ve yeni yılın ilk aylarda temeli atılacak. İşsizliğe son verecek yada azaltacak bir hamle içerisindeyiz. Bu bölgenin hafriyat işlerini belediyemiz yapıyor ve ciddi bir gelir elde edeceğiz. Çok sayıda işletme yer alacak, bu işletmeler hem Turgutlu’nun marka değerine katkı sağlayacak hemde ki istihdam artışı sosyal Turgutlu’nun gelişimine etki edecektir” dedi.
'Büyükşehir ile köprü kuramadık'
Turgutlu’nun şuan ki sorunlarının neredeyse tamamı Büyükşehir projelerinden kaynaklanan sorunlar. Mezarlık bakımı, sinek sorunu, Büyükşehir’in sorumluluk alanında olan bölgelerin temizlenmemesi, Irlamaz Vadisi 1’nci ve 2’nci etabının bakımı ve temizliği gibi konulardan çok şikayet alıyoruz. Bu saydığımız sorunlar büyükşehirden kaynaklanan sorunlar. Onlar sorumluluklarını yere getirmiyorlar. Turgutlu’yu yok saymak çok mantıklı bir hamle değil, onlar orada siyaset yapıyor olabilir ancak Turgutlu halkı da onlara siyaseten cevabını verir. Yarım kalan projelerle reklam yapıyorlar, Spor salonu kapalı ve yıkım tehlikesi var, battı çıktıda peyzaj işleri yapılmadı, Cumartesi pazarında ki sorunlar hala devam ediyor. Onlar yarım projelerle reklam yapmaya devam etsinler. Ben bu konuda halkımın yanındayım. Büyükşehir tarafından 2020 yılının sonuna kadar 17 ilçeye yatırım yapılmayacak ancak Turgutlu bunu biraz daha fazla hissediyor. Asfalt ihtiyacımız var asfaltı bile zor alabildik. Bizde bundan dolayı kardeş şehir projeleri üretiyoruz. Netice önemli olan Turgutlu halkının ihtiyaçlarını karşılamak, biz siyaset yapmıyoruz ancak onlar bize siyaset yapıyorlar” şeklinde konuştu.
Halkın huzuru ve refahı için çalıştığını ifade eden Akın, 27 yıllık tecrübesini vatandaşla buluşturduğunu dile getirdi. Akın;” Makam kapımız söküldü, makam aracına binmiyorum. Her zaman halkımın içindeyim, ben bu memleketin evladıyım. Halkım ile kopuk olacak bir yönetim anlayışım hiç olmadı hiç bir zamanda olmayacak” dedi.
Akın;”Bugüne kadar tasarruf planlarımızla yola devam ediyoruz. Tasarruf etmeye başladık, gerçek ihtiyaç sahipleri dışında yardımları kapadık. Cenazelere pide, yeni doğanlara bebek hediyesi, çelenk ve çiçek göndermek uygulamalarını rafa kaldırdık ve 3 milyon tasarruf ettik. Artık personel maaşlarını zorlanmadan ödüyoruz. Yeni tasarruf planları alacağız, yeni gelir arttırıcı projelerle yatırımların önünü açacağız” dedi.
'Katı atık su bedeline ret, hizmete rettir'
Mecliste reddedilen katı atık su bedeli ile konuşan Çetin Akın;” Bu tarifenin geçmesi gerekir çünkü bunu zorunlu kılıyor. 2021’e kadar mecburen geçirmeliyiz. Ayrıca bizim dışımızda ki 16 ilçe bunu kabul etti ve tahsilata başladı. Turgutlu için bir gelir kapısı olacaktı. Evet vatandaşımızın cebinden küçük bir rakam çıkacaktı ancak Turgutlu Belediyesinin aylık 1 milyon TL gibi bir geliri olacaktı ve bu gelir Turgutlu’nun menfaatine olan projelerde kullanılacaktı. Ancak meclis üyeleri Büyükşehir meclisinde ve komisyonda evet oyu kullanıp Turgutlu Belediyesi meclisinde ret oyu kullandılar. Bir nevi vatandaşa  hizmet olarak geri dönüşümü olan bir uygulamayı kabul etmediler.”ifadelerini kullandı.
Doğalgazı olmayan sokak kalmayacak
Doğalgaz için bir çok önemli görüşme yapan ve firma yetkilileri ile anlaşmaya varan Çetin Akın;”2019 yılının sonu 2020 yılının ilk aylarına kadar olan süreçte doğalgazı olmayan sokak kalmayacak. Doğalgaz tüm Turgutlu halkının hizmetine sunulacak. Biz ferah seviyesi yüksek bir toplum oluşturmayı hedefliyoruz ve vatandaşlarımızın en iyi olanakları kullanması için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
'Ali bey benim iş ortağım değil, kardeşim'
Özel Kalem Müdürü ataması ve sonrasında yaşanan süreci basın mensuplarına anlatan Çetin Akın;”Ali bey benim ortağım değil bu yanlış bir ifade Ali bey benim kardeşim ve yol arkadaşım. 1980 yılından bu yana hep birlikte olduğum bir kardeşim. Ali bey ile resmi hiç bir ortaklığım yoktu. CHP’deki ön seçim sonrası ticari olan tüm bağlarımızı da kopardık. Bu haberler kurumsal bir eleştiri değil kişiselleşmiş bir sorunun ortaya çıkardığı haberlerdir. Bizim basına ambargo gibi bir durumumuz olamaz, olmadıda. Ben her zaman basın mensuplarının yanındayım” dedi.
Bugüne kadar 6 aylık süreçte 53 kişiyle belediyenin yollarını ayırdığını ifade eden Çetin Akın bu 53 kişinin arasında emekli olanları ve nakil olanlarında olduğunu ifade etti. Seçim öncesi ve sonrası da söylediği cümleyi tekrarlayan Çetin Akın” Alınteri ile çalışan, işine sahip çıkan kimseyi işten çıkarmadım. Ama işinin gereğini yapmayan isimlerle de işimin olmayacağını söylemiştim. Basın büromuzdan bir arkadaşın işine son verdik, çünkü hafta sonu nöbeti olan arkadaşımız işini yapmamış ve bir belediye başkanı olarak kendine ulaşma konusunda başarılı olamadım. Daha sonra bu arkadaşın belediyenin bir kaç faturasını dışarıya sızdırdığını duyduk. Biz işine sahip çıkana sahip çıkarız” dedi.
Çetin Akın, 6 aylık faaliyet raporlarını basın mensuplarıyla paylaştıktan sonra şeffaf belediyeciliği asla bırakmayacağını dile getirdi. Toplantıda Belediye Başkan yardımcıları Fırat Honaz, Ahmet Daşkan, Mithat Erden, Evren Erbaş Ser, Özel Kalem Müdürü Ali Nasuhoğlu ve daire müdürleri yer aldı.