• Reklam
  • Reklam
Reklam
Reklam

AK PARTİLİ BAYBATUR, CUMHURİYET BAYRAMI'NI KUTLADI

AK PARTİLİ BAYBATUR, CUMHURİYET BAYRAMI'NI KUTLADI

AK PARTİLİ BAYBATUR, CUMHURİYET BAYRAMI'NI KUTLADI
Editor: Turgutlu Manşet
29 Ekim 2019 - 13:32

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, “Cumhuriyet, milletimizin istiklal ve hürriyetinden asla ödün vermeyeceğinin ve çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının göstergesi, aynı zamanda birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olanaksızı başardığımızın kanıtıdır” dedi.
AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Çok ağır bedeller ödeyerek kazanılan istiklal mücadelesinin ardından kurulan Cumhuriyeti korumanın, ecdadın mirasına sahip çıkmanın, onu gelecek nesillere büyüterek devretmenin herkesin en öncelikli görevi olduğunu belirten Baybatur, mesajında şunları kaydetti:
“Cumhuriyet; farklı kültür ve düşüncelerin teminat altına alındığı, birlikte var olma ve ortak yaşama kararlılığıdır. Onu ideal yapan ise milli iradeyi esas alması, başka hiçbir güce dayanmamasıdır. Aziz milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabı’nda da vurguladığı gibi, tüm bu kazanımların temelinde yer alan Cumhuriyetimizi, her ahval ve şerait içinde muhafaza ve müdafaa etmekte hiçbir zaman tereddüt göstermemiş asla da göstermeyecektir. Bu bilinçle, 15 Temmuz 2016 tarihinde Cumhuriyetimizi, demokratik kurumlarımızı ve seçilmiş liderlerimizi hedef alan terörist darbe teşebbüsünü, şanlı tarihimizin en gurur verici sayfalarından birini daha kanıyla yazarak kahramanca bertaraf etmeyi başarmıştır. Türkiye Cumhuriyeti, bugün ekonomi, kültür, siyaset, eğitim, sağlık, savunma, altyapı ve diğer alanlarda gerçekleştirdiği önemli atılımlarla, Atatürk’ün belirlediği çağdaş uygarlığa ulaşma hedefi doğrultusunda kararlı bir şekilde ilerlemektedir. Çatışma ve istikrarsızlıklarla dolu çetin bir coğrafyada yıllardır uluslararası barış, güvenlik ve istikrarın tesisine yönelik çaba sarf eden ülkemiz, halen iç savaş, terör ve insani kriz gibi ciddi sınamalarla karşı karşıya bulunan bölgemizde, milli güvenliği ve komşu halkların esenliği için yoğun çaba sarf etmektedir. Şanlı tarihimiz, birlik ve beraberlik içerisinde hareket edip, ortak hedefler doğrultusunda kenetlenmeyi başardığı sürece, Türk milletinin ulaşamayacağı hiçbir hedefin bulunmadığının en somut göstergesidir. Aziz milletimizin bu bilinçle birlik, beraberlik ve dayanışma içinde hareket etmeyi sürdüreceğine olan inancım tamdır. Köklü tarihinden, zengin kültüründen ve aziz milletimizden güç alan Türkiye Cumhuriyeti, her türlü saldırı ve zorluklara rağmen ekonomik kalkınmasını başarıyla sürdürerek, bölgesinde demokrasi bakımından ilham kaynağı olan, çevresine istikrar ve refah ihraç eden örnek bir ülke haline gelmiştir. Cumhuriyetimizin sağlam temelleri üzerinde yükselen ülkemizin kat ettiği mesafe, bugün hepimiz için haklı bir gurur kaynağıdır. Demokratik ve laik yapısı, liberal ve istikrarlı ekonomisi, sosyo-kültürel zenginlikleriyle Türkiye’yi daha parlak bir gelecek beklemektedir. Bu inanç ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle yâd ediyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum."