• Reklam
  • Reklam
Reklam

AĞUSTOS AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

AĞUSTOS AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

AĞUSTOS AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ
Editor: Turgutlu Manşet
05 Ağustos 2020 - 14:02

Turgutlu Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Eski Belediye Binasında gerçekleşti. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’ın başkanlığında yapılan Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Toplantıda 8 madde görüşülerek karara bağlandı.

Gündem maddeleri görüşülmeden önce açılış konuşması gerçekleştiren Başkan Akın, konuşmasına meclis üyelerinin, daire müdürlerinin, muhtarların ve Turgutlulu vatandaşların geçmiş Kurban Bayramını kutlayarak başladı. Başkan Akın konuşmasında rakipleriyle mücadele ettiği Play – Off maçları sonucunda şampiyon olarak 2. Lige yükselen Turgutluspor ekibi ve taraftarlarını tebrik etti. Geçtiğimiz günlerde Turgutlu – Ahmetli sınırında başlayan ve Hacıköseli ile Gökkaya Mahallelerini de etkileyen orman yangınında zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunan Başkan Akın, yangını söndürmek için fedakarca çalışan ekiplere de ayrıca teşekkür etti. Başkan Akın, yangın nedeniyle mağdur olan vatandaşların yaralarını sarmak için de gerekli çalışmaların en kısa sürede hayata geçirileceğini de söyledi. Başkan Akın konuşmasında ağustos ayının yakın ve uzak tarihinde zaferlerle dolu bir ay olduğunu belirterek Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e başkomutanlık unvanın verilişinin yıl dönümünü, 26 Ağustos Malazgirt Zaferi ve Büyük Taaruz Zaferi ile 30 Ağustos Zafer Bayramının yıl dönümlerini kutladı. Muharrem ayı dolayısıyla Muharrem Orucu tutacak vatandaşların oruçlarının kabul olmasını dileyen Başkan Akın, Aşure Gününün hayırlara vesile olmasını da diledi. Başkan Akın konuşmasında ayrıca Eren Bülbül’ün ölüm yıl dönümü, Marmara Depreminin yıl dönümüne de yer verdi.

Ağustos Ayı Meclis Toplantısının ilk gündem maddesi olarak Temmuz ayı Meclis toplantısına ait toplantı tutanağı ve Meclis kararları görüşüldü.

Gündemin ikinci maddesinde ise Pençe - 3 harekâtı kapsamında 25 Mart 2020 tarihinde Kuzey Irak’ta şehit düşen P. Uzm. Onb. Onur KARAKAYA' nın baba ocağı adresi olan Selvilitepe Mah. Gözde Sokak isminin “Şehit P. Uzm. Onb. Onur KARAKAYA” sokak olarak değiştirilmesi hususu görüşüldü, oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin üçüncü maddesi, Turgutlu Belediyesi Sözleşmeli Personel Disiplin Yönetmeliği’nin kabulü hususu görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi. Gündemin dördüncü maddesinde, İlçemiz 6.mıntıka 760 ada 30 parselde bulunan 60.650,53 m² yüz ölçümüne sahip olan ve 05/06/2012 tarih 56 sayılı karar ile Turgutlu Belediye Meclisimizce 1/1000 ölçekli uygulama revizyon İmar planında Belediye Hizmet Alanı olarak ayrılan Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Park Bahçe Müdürlüğümüzün ortak şantiye alanı olarak kullanmakta olduğu alan 17/05/2012 tarihinde Maliye Hazinesine kayıtlı iken Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne devir edilmiştir. Bu amaçla, söz konusu 6.mıntıka 760 ada 30 parsel’de bulunan alanın 10 yıllığına kiralanması için Belediye Başkanımız Çetin Akın'a Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile Belediyemiz arasında sözleşme yapma yetkisi verilmesi hususu görüşüldü, Başkan Akın’a oy birliği ile yetki verildi.

Gündemin bir diğer maddesi ise Belediyemizce yapılması planlanan sathi kaplama hizmet bedeli birim fiyatının belirlenmesi için konunun tarife komisyonuna havalesi hususu görüşüldü, oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin dilek ve temennilerden önceki son maddesi olan İlçemiz Yedieylül Mahallesi 2787 ada 1 ve 2 parsel sayılı taşınmazlara yönelik 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan Değişikliği talebinin İmar Komisyonuna havalesi hususunun görüşülmesi maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Turgutlu Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı dilek ve temennilerin ardından sona erdi.