• Reklam
  • Reklam
Reklam

AFAD DEPREM SİMÜLASYON TIRI TURGUTLU’DA

AFAD DEPREM SİMÜLASYON TIRI TURGUTLU’DA

AFAD DEPREM SİMÜLASYON TIRI TURGUTLU’DA
Editor: Turgutlu Manşet
13 Eylül 2021 - 11:39

Deprem bilincini artırmak, deprem anında alınması gereken tedbirleri uygulamalı olarak göstermek amacıyla yola çıkan AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) Deprem Simülasyon Tırı Turgutlu’ya geldi.
Vatandaşın afetlerden en az zararla kurtulabilmesi, toplumda farkındalık oluşturmak, beklenen bir felaketten başa çıkılabilir bir olguya dönüştürmek amacıyla düzenlenen afet eğitimleri kapsamında Turgutlu’ya gelen Deprem Simülasyon Tırı, Turgutlularla buluştu.
Kaymakam Ali YILMAZ, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı’nda hizmet vermeye başlayan AFAD Deprem Simülasyon Tırını ziyaret ederek yetkililerden bilgiler aldı.
Kaymakam YILMAZ, ülkemizin bir deprem kuşağı üzerinde yer aldığını ifade ederek şunları söyledi: “Ülkemiz afet riski yüksek olan bir coğrafyadadır. Burada hepimizin duyarlı olması özellikle yaşanan doğal afetlerde çok canımızı acıtan, bizleri derinden üzen can kayıplarını yaşadığımız malumdur. Geriye dönüp baktığımızda gerek 17 Ağustos olsun, 12 Kasım olsun, Van depremi olsun, en yakın yaşanan depremlerden biri yakınımızda bulunan İzmir depremi oldu. Maalesef o kayıpların birçoğunda bilinçlendirme eksikliğinden, eğitim eksikliğinden kaynaklanan bir takım can kayıplarının olduğunu görüyoruz. Deprem gibi büyük afetlere toplum olarak topyekün hazırlanmalıyız. Bu anlamda gençlerimiz, çocuklarımız adına yapılan bu faaliyetleri önemsiyoruz. Emeği geçen AFAD Başkanlığımıza ve bütün arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz” dedi.
Ziyarette Kaymakam Ali YILMAZ’a, İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb. Halim KARAER ve İlçe Emniyet Müdürü Harun TUTAK eşlik etti.