• Reklam
  • Reklam
Reklam

AÇILIŞINI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YAPTI

AÇILIŞINI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YAPTI

AÇILIŞINI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YAPTI
Editor: Turgutlu Manşet
28 Eylül 2020 - 15:47

Cumhurbaşkanı Erdoğan Turgutlu'daki DENEYAP atölyesinin açılışını telekonferans ile yaptı.
Manisa(Turgutlu) Deneyap Atölyesinin Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN Tarafından Telekonferansla Gerçekleştirildi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN  tarafından 26 Eylül Cumartesi Günü, Gaziantep Teknofest (Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali) alanında, Türkiye'de eş zamanlı Deneyap Teknoloji Atölyelerinin telekonferans bağlantısıyla  toplu açılış töreni gerçekleştirildi.
Manisa Deneyap Atölyesi, Türkiye'de faaliyete geçen  ilk 30  Atölye içinde yer almakta olup, Turgutlu Şehit Tolga Atug Gençlik Merkezi binasında bulunuyor. Deneyap Teknoloji Atölyesi sınıflarinda öğrencilerin görüntüleri  ve açılış protokolünde  Turgutlu Kaymakamı Ali YILMAZ, İl Gençlik ve Spor Müdürü Yunus ÖZTÜRK, Şube Müdürü Ömer KUTLU, Turgutlu Tolga Artug Gençlik Merkezi Müdürü  İsmail EKSÜR’ün katılımı ile  kurdela kesimi  ekranlarına yansıtılarak, 30 il ile eş zamanlı Manisa Deneyap Atölyesi  açılışı gerçekleşti.
Milli Teknoloji Hamlesine katkı sunacak Turgutlu Deneyap Atölyesi, yapılan sınavla belirlenen il genelinden 160 öğrenciye ücretsiz olarak hizmet vermekte olup, gençlere çok sayıda teknolojik ve bilimsel kurslar düzenlemektedir. Deneyap Projesiyle, geleceğin bilim insanları ve mucitlerinin bilimsel, teknolojik donanım sahibi olmaları ve deneysel  çalışmalarını yapabilecekleri uygun atölyelere kavuşmaları hedefleniyor.