• Reklam
  • Reklam
Reklam
Reklam

8. Geleneksel Musalaryeniköy Deve Güreşleri 5 Şubat Pazar günü yapılacak

8. Geleneksel Musalaryeniköy Deve Güreşleri 5 Şubat Pazar günü yapılacak

8. Geleneksel Musalaryeniköy Deve Güreşleri 5 Şubat Pazar günü yapılacak
Editor: Turgutlu Manşet
04 Şubat 2023 - 17:04

Turgutlu Belediyesi ve Musalaryeniköy Muhtarlığı iş birliğiyle “8. Geleneksel Musalaryeniköy Deve Güreşleri” 5 Şubat Pazar günü yapılacak. Musalaryeniköy Arena’da gerçekleşecek deve güreşleri saat 09:00’da başlayacak. 
Turgutlu Belediyesi, düzenlediği organizasyonlarla geleneksel sporlara olan desteğini sürdürüyor. Bu kapsamda yoğun ilgiyle takip edilen, çevre il ve ilçelerden de pek çok kişinin katıldığı deve güreşleri, bu yıl sekizinci kez gerçekleşecek. Musalaryeniköy Muhtarlığı iş birliğiyle yapılacak olan “8. Geleneksel Musalaryeniköy Deve Güreşleri”, 120 pehlivan devenin kıyasıya mücadelesine sahne olacak. 
“8. Geleneksel Musalaryeniköy Deve Güreşleri” 5 Şubat Pazar günü saat 09:00’da Musalaryeniköy Arena’da düzenlenecek. 
Ücretsiz seferler düzenlenecek
Girişlerin ücretsiz olacağı 8. Geleneksel Musalaryeniköy Deve Güreşleri’ne katılmak isteyen vatandaşlar için saat 09:00’da Orta Park Saat Kulesi, Deveciler Kahvehanesi ve Musalaryeniköy güzergahında ücretsiz sefer yapılacak. Saat 16:00’da ise dönüş için ayrıca sefer düzenlenecek. 
Kortej yürüyüşü 3 Şubat Cuma günü yapılacak
Bu yıl sekizinci kez gerçekleşecek olan deve güreşleri kapsamında kortej yürüyüşü de yapılacak. 3 Şubat Cuma günü saat 14:00’da Camiönü Meydanı’ndan başlayacak olan ve pehlivan develerin de katılacağı kortej, Altay Meydanı, Yedieylül Yolu üzerinden devam ederek Turgutlu Belediyesi Hizmet Binası önünde sona erecek. 
Ata sporları ve geleneklerin gelecek nesillere aktarılması için bu tarz etkinliklerin yapıldığını ifade eden Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Kültürümüzün önemli bir parçası olan ve vatandaşlarımız tarafından da yoğun ilgiyle takip edilen deve güreşlerine sekizinci kez ev sahipliği yapacağız. Bizi biz yapan kültürlerimizi ve geleneklerimizi yaşatmak ve de gelecek nesillerimize aktarabilmek adına bu tür etkinliklere oldukça önem veriyoruz. Şölen havasında geçecek olan ‘8. Geleneksel Musalaryeniköy Deve Güreşleri’ne tüm hemşehrilerimi davet ediyorum” dedi.