• Reklam
  • Reklam
Reklam

5 BİN 295 AİLEYE 4 BİN 500 TON KÖMÜR

5 BİN 295 AİLEYE 4 BİN 500 TON KÖMÜR

5 BİN 295 AİLEYE 4 BİN 500 TON KÖMÜR
Editor: Turgutlu Manşet
16 Eylül 2020 - 11:54

Turgutlu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 5295 Aileye 4.500 Ton Kömür Dağıtıyor.
Turgutlu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından, ilçe merkezi ve kırsalındaki tespiti yapılan yardıma muhtaç ailelere kömür dağıtımına 5 Ağustos 2020 tarihinde kış mevsiminden önce başlandı.
Dağıtım çalışmalarını Vakıf Müdürüyle yerinde inceleyerek, bilgi alan Turgutlu Kaymakamı Ali YILMAZ konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Turgutlu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak kış mevsiminden önce yapılan kömür yardımları hak sahiplerine teslim edilmektedir. İlçe merkezi ve kırsalındaki eşi vefat etmiş olan kadınlar,  engelli, yaşlı ve kimsesiz vatandaşlarımıza kömür yardımını dağıtmaya başladık.  İlçe merkezimiz ve kırsalındaki yardıma muhtaç ailelere kömür yardımlarını ulaştıracağız. İlçemizde tespit edilen yardıma muhtaç ailelerin yakacak ihtiyacını karşılamak her yıl Bakanlar Kurulu Kararları doğrultusunda Türkiye Kömür İşletmeleri Müdürlüğü tarafından temin edilen kömürün dağıtımı kırsal mahallelerimizde tamamladık. İlçe merkezimizde de devam eden kömür yardımları %84 oranında tamamlandı. İnşallah yardıma muhtaç ailelerimiz için devletimiz aracılığıyla sağlanan kömür yardımları yardıma muhtaç ailelerimizin kışlık yakacak ihtiyacını karşılayacak.” dedi.
Turgutlu ilçe merkezi ve kırsalındaki yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere kömür dağıtımının başlandığı ve kısa sürede tamamlanacağı belirten Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü Tuğran ŞEN; " Sosyal Yardıma İhtiyaç duyan hak sahiplerini hassasiyetle tespit ettiklerini insanı yaşat ki devlet yaşasın düsturu ile sosyal yardımları adreslerini ulaştırdıklarını söyledi. 2.020 yılı içinde 5.295 ihtiyaç sahibi için toplamda 4.500 ton kömürü dağıtacak, bir ay gibi kısa sürede 3.750 ton kömürün dağıtımı tamamlanarak, kalan 750 ton kömürü en yakın sürede ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştıracağız” dedi.