• Reklam
  • Reklam
Reklam

35 HEKTAR ALAN KÜLE DÖNDÜ

35 HEKTAR ALAN KÜLE DÖNDÜ

35 HEKTAR ALAN KÜLE DÖNDÜ
Editor: Turgutlu Manşet
01 Ağustos 2020 - 14:53

Bayramın birinci günü Turgutlu ve Ahmetli ilçeleri sınırı, Akçapınar ve Hacıköse Mahallelerinde etkili olan yangın yaklaşık 35 hektar alanın küle dönmesine neden oldu.
Yangına Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı 2 yangın söndürme uçağı, 4 helikopter, 30 orman ve itfaiye arazözünün yanı sıra çok sayıda orman ve itfaiye personeli müdahale etti.
Dün geceden bu yana yangını yakından takip eden Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Daşkan yaşanan yangının çok üzücü olduğunu ve herkesin bu konuda daha dikkatli olması gerektiğini söyledi. 
Belediye Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekip ve ekipmanlarla da seferber olup mevcut ekiplere verilen destekle yangının kontrol altına alınıp, daha fazla zayiatın önüne geçildiğini belirten Daşkan; “Lütfen duyarlı olalım; bu topraklar, bu güzel doğa hepimizin... Tek bir ağacın yetişmesi bile yıllar alırken; Ormanlarımızın yanması demek geleceğimizin yok olması demek... Seferberliğimiz sadece böyle olumsuz tablolar esnasında değil, bir daha yaşanmaması için olmalı.” Dedi.