• Reklam
  • Reklam
Reklam

19 MAYIS'I COŞKUYLA KUTLADIK

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basışının 100. yılı ile Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, 15 Temmuz Şehitler Alanı’ndan düzenlenen törenler ile kutlandı.

19 MAYIS'I COŞKUYLA KUTLADIK

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basışının 100. yılı ile Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, 15 Temmuz Şehitler Alanı’ndan düzenlenen törenler ile kutlandı.

19 MAYIS'I COŞKUYLA KUTLADIK
Editor: Turgutlu Manşet
19 Mayıs 2019 - 17:42

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basışının 100. yılı ile Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, 15 Temmuz Şehitler Alanı’ndan düzenlenen törenler ile kutlandı. Törende Hasan Ferdi Turgutlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin final tablosu büyük alkış aldı.
15 Temmuz Şehitler Alan’ında kutlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, etkinlerine CHP Manisa milletvekili Bekir Başevirgen, Kaymakam Uğur Turan, Garnizon Komutanı Personel Albay Kenan Peşternik, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Abdusselam Esen, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Muhammet Evren, İlçe Emniyet Müdürü Volkan Parıldar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İsmail Eksür, siyasi parti ilçe başkanları, daire amirleri, sivil toplum örgüt yöneticileri, okul müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 
Alandaki tören Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İsmail Eksür tarafından Atatürk Anıtına çelenk koyması ile başlandı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşma Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İsmail Eksür tarafından gerçekleşti. Konuşmanın ardından gençlik adına günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Hasan Ferdi Turgutlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Mustafa Eren Özyiğit yaptı. Ardından ise Atatürk’ün Gençliğe hitabesi Hasan Ferdi Turgutlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Kamil Meriç tarafından okundu. Hitabenin ardından Gençliğin Ata’ya cevabı Hasan Ferdi Turgutlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Recep Yıldırım tarafından parça parça okundu ve alandaki tüm öğrenciler tarafından tekrar edildi. Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki Halk Oyunları ekibi bir gösteri sundu. Halk oyunları ekibinin gösterisi büyük beğeni toplarken, sporcu gruplarının gösterileri ise büyük alkış aldı. Ortaöğretim kurumları arasından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllerini Milletvekili Bekir Başevirgen, Kaymakam Uğur Turan, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ve Garnizon Komutanı Albay Kenan Peşternik’in ellerinden aldı.  Son olarak Final tablosunda Hasan Ferdi Turgutlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri İzmir Marşı ile görkemli bir şov gerçekleştirdiler. Alandakiler öğrencileri dakikalarca ayakta alkışlanırken duygu dolu anlar yaşandı.