• Reklam
  • Reklam
Reklam

11 AYDA 75 KİLO VERDİ

11 AYDA 75 KİLO VERDİ

11 AYDA 75 KİLO VERDİ
Editor: Turgutlu Manşet
28 Ekim 2019 - 14:46

Turgutlulu esnaf 11 ayda 75 kilo verdi.
Eşi’nin de desteği ile kilo vermeye karar veren Kıvrak, 1 yıl önce Egeumut Hastanesi Beslenme ve Diyet Polikliniğine başvurdu ve Beslenme Uzmanı Ecem Ülker ile tanıştı. 
Daha öncesinde birçok kez kilo vermeye çalışan aldığı desteklerin  yetersiz kalarak kilo veremediğini dile getiren Kıvrak, ‘’geçmiş dönemlerde uzmanların öneri klasik kibrit kutusu kadar peynir gibi kalıplaşmış önerilerdi. Beslenme Uzmanı Ecem Hanım ile programımızın farkı bana fayda sağlayacak, ne yiyip ne yiyemeyeceğim şeklinde oldu. Hazırladığı bana özel programı çeşitli aktivitelerle destekledik. Yürüyüş ve sağlıklı beslenmeyle 11 ayda 75 Kg. kadar verdim.’’şeklinde konuştu.
Her muayene ve kontrol sırasında değerlerinin takip edilerek, gerektiği durumlarda programı güncellenen danışanın yürüyüş ile desteklenen süreci başarıya ulaşmada en önemli etkenlerden oldu. Turgutlu’da kırtasiye dükkânı işleten Hakkı Kıvrak, mesleğinden dolayı kısıtlı imkânlarla yaptığı spor yağ ve kas dengesini korumaya yardımcı oldu. Kilo vermenin görüşünü değiştirmesin yanında çeşitli sağlık problemlerinin de ortadan katlığını dile getiren Kıvrak, düzenli kullandığı ilaçları sağlığına kavuşmasıyla birlikte bıraktı. Kas iskelet sistemindeki şikâyetleri azaldı.
Diyetisyen Ecem Ülker ise Hakkı Bey ile ilgili ‘’ Hakkı Bey ile sağlıklı beslenme programına başladıktan 2’ şer hafta süreli kontrolümüz ara ve ana öğünlerde değişiklikler yapılarak devam edildi. Hakkı Bey in yaşam kalitesini daha konforlu hale getirebilmek için beslenme programımızı aktif bir şekilde her muayene de yeniledik ve beslenmesine ek olarak sadece açık alan yürüyüşler önerildi.  11 ay da 75 kg verdik ve %95 yağ kaybı ile sonuçlanan hedeflediğimiz kilonun  %95 ine ulaşmış olduk. Kalan kilomuzu ise Hakkı Bey ‘in iş temposu nedeniyle 5 aya yayıp daha çok koruma programı ile beslenme programı değişikliğine gidilerek istediğimiz hedeflediğimiz kg ve yağ yüzdesinin tamamını hayatımıza yerleştirdik. Sonuç olarak 11 ayda  75 kg  gönderdik. 5 aydır koruma programı ile düzenli takip etmekteyiz ve tekrar kilo alımı oluşmadı. Şuan hala aynı kiloyu korumaktayız.  Sağlıklı Beslenme kişiye özeldir, parmak izi gibidir’’ şeklinde görüş belirterek sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekti.
Bu zorlu süreçte yanında olan ailesine ve Beslenme Uzmanı Ecem Ülker’e teşekkürlerini ileten Hakkı Kıvrak, ‘’beni eskiden tanıyan dostlarım kilo verdikten sonra beni tanıyamaz oldu. Kendimi kilo verdikten sonra daha genç daha dinamik hissediyorum. Yaşam kalitem artı.’’ diyerek herkesi sağlıklı bir yaşamı seçmeye davet etti.